Jestli existuje něco, co mám fakt neskutečně rád, tak je to ten moment, kdy narazím na věc, která mě totálně rozseká a zvládne to udělat během pár vteřin. Situace, kdy Ti padne čelist a nevěřícně pozvedneš obočí v téměř němém úžasu. Kdy Ti ušima projde tak zničující materiál, který si okamžitě zamiluješ. Není to ani tak wow efekt jako totální smršť. A přesně tohle se stalo před několika týdny, kdy jsem se dostal k nahrávce We Need You To Bleed od britské hardcore formace Flesh Creep. Absolutní pecka, pro kterou jsem ztratil hlavu. Tenhle výbušný a energií až po okraj narvaný materiál si můžeš dopřát v digitální podobě s poslechem na bandcampu, ale taky jako dvanáctipalcový vinyl s podpisem No Time records. Čeká tady na Tebe deset hodně přísných, rychlých a zdrcujících válů, jejichž celková stopáž se zastaví na osmnácti a půl minutách. Připrav se ale taky na to, že Ti tahle nahrávka vyrazí dech a bude to hrubé, jak se sluší a patří.

A to jsem se o Flesh Creep dozvěděl vlastně dost velkou náhodou, když jsem tuhle smečku zachytil jako support kalifornské anti ska crack rock steady power violence formace Corrupt Vision na části jejich evropského tour. Zpočátku jsem nad tím mávnul rukou, protože nějaký hardcore punk mě přeci nevytrhne, ale zvědavost mi nakonec nedala a pustil jsem si partu z Birminghamu do sluchátek. Trvalo to přesně jedenáct vteřin, než se první skladba rozjela do neskutečných otáček a já pouze vyvalil oči a zkontroloval hlasitost. Absolutní příval energie, která dostala tělo do blahodárné křeče a všechno bylo v pořádku. Pokud je tu řeč o energii, tak nutno podotknout, že jsem nic energičtějšího za poslední docela dost dlouhou dobu neslyšel. Totální jízda, která Tě bez jakéhokoliv varování smete a nedá Ti ani ten nejmenší prostor na to se bránit. Flesh Creep na Tebe vlítnou a rozdrtí Tě na první dobrou. Ta energie spolu s dravosti je prostě neuvěřitelná a za mě osobně je We Nee You To Bleed asi tím největším překvapením letošního roku. Strašně moc dobrý a strašně nadupaný.

V nezkrotném tempu se následně pokračuje až do úplného konce a jedna šílenost tady střídá druhou. Nenajdeš tu věci přes dvě minuty a šestnáct vteřin a pokud se občas zpomalí, tak jen proto, aby mohl v dalších vteřinách přijít mohutný výbuch energie a neurvalosti, co Ti ještě víc nakope půlky. Řezavě ostrý kytary se zakousnou a už nepustí. K tomu přidej drtící bicí, nabroušený a uřvaný vokál a syrově znějící a roztřesený zvuk, který už jen podtrhne celkový dojem. Všechno se na Tebe valí zdrcující rychlostí a tlakem hydraulického lisu. Chvíli klidu tady jednoduše nenajdeš, není to možné, neexistuje nic takového. We Need You To Bleed jede až na dřeň a vymlátí z Tebe naprosto všechno. Tenhle materiál mě baví vážně hodně a dostává mě do kolen. Je to vlastně takový neotesaný mix hardcoru a powerviolence nebo fastocoru, kdy Ti ale je jedno, čeho je víc, protože to není vůbec důležitý. A hlavně tu někdo odsypával tak dlouho, až dosáhl totální živelnosti, která to celé žene vpřed. Z téhle desky přímo sála svěží a divoká nálada, která si vůbec neláme hlavu tím, jak moc velkou destrukcí může způsobit. Je jen směr vpřed a klidně hlavou proti zdi, bez nejmenšího problému. A to vážně chceš.

A pokud mám rád, když mě něco takovým způsobem dostane, tak ještě radši mám, když se to stane i napodruhé, tedy v nejlepším případě naživo. Což se tady stalo. Pohrávání si s myšlenkou vyrazit na Corrupt Vision se nakonec přetavilo ve skutečnost, a i když jsem se začátku možná lehce smutnil, že tuhle část tour nepojede kalifornská parta s Jodie Faster, tak po poslechu nového alba od Flesh Creep jsem byl více než zvědavý, jestli se všechna ta drtivá energie přenese i do živého setu a na Jodie Faster jsem upřímně úplně zapomněl. Ještě cestou jsem si pro jistotu přehrál We Need You To Bleed a pak už jen čekal, jak to dopadne. Výsledek byl strhující a já byl znovu ohromen, jak mocně a parádně to celé téhle formaci šlapalo. Bez servítek, bez zbytečných keců a prostojů, bez ramen a póz. Zato s maximální nasazením a zápalem, kdy všechno odezní a Ty se chceš přímo ponořit do hluku a bordelu. Krásný a natřískaný set, kterému nechyběla ani trocha energie z alba. Všechno na svém místě a všechno dávalo smysl. Ale hlavně taky šíleně fajn lidi, kteří za tím stojí. A to je nejvíc. Ohromující zážitek, a to jak z alba, tak i z koncertu a za mě osobně přišli Flesh Creep s něčím, čemu se už jen máloco vyrovná. Tohle je totiž naprostá paráda, která Tě posadí na zadek. Bez keců.