Co takhle nějakou porci neurvalosti, drzosti a těkavé energie, která se moc nerozhlíží kolem sebe? Něco tvrdého, tak akorát rychlého, zběsilého? No, není žádný problém, v Kalifornii toho všeho mají na rozdávání, takže stačí se toho hezky chopit. Ono už je to teda na světě delší dobu, ale mně tak nějak klasicky trvalo, než jsem se k tomu dostal a nějak si to zpracoval. Nicméně, stalo se a musím říct, že to je hodně dobrý. Řeč tady je o divoké formaci Sissyfit ze Stocktonu, která v říjnu loňského roku představila svoji novou nahrávku Promo 2023. Tu najdeš v digitální podobě, kdy si poslech můžeš hodit třeba na bandcampu, ale taky jako kazetu. Připravit se budeš muset na pěkně ostrou a svižnou pětiminutovku, která sežere hned tři tracky a dá Ti hezky do těla. Jo a nezapomeň na řetěz, protože ten se bude určitě hodit.

Sissyfit přináší pořádně nabroušený a celkem i syrový hardcore punk nebo tomu klidně můžeš říkat i chain punk, co je nachystán se do Tebe opřít a trochu Tě pomlít v kole. Nic moc jiného kolem ostatně ani není, jen ostrý tah na branku a solidní jízda protkaná dávkou nakopávající energie. Ale hlavní je tady zarputilost a zuřivost. A taky chuť dá do toho prostě všechno. A samozřejmě poctivá dávka punkové drzosti, která nahrávku sune s ledabylým úsměvem vpřed a všemu navzdory. Baví mě tu taky jistá rozevlátost ve stylu jsme nasranx, ale zase se přeci nebudeme brát tak vážně. Právě tenhle aspekt tomu dodává zvláštní jiskřivou atmosféru, kterou si chceš urvat a zachytit a budeš si ji pamatovat.

Ona je to vlastně i slyšitelná změna oproti předchozím věcem, kdy tahle smečka ubrala na zarputilosti a prvotní zlobě a nahradila to obrušováním hrany melodičnosti, ale i jízlivé hravosti nebo vyzývavé provokace. Nebo je to možná blbost, kdo ví, ale Sissyfit tím dle mého získalx svěží a dost zajímavý ksicht, který s Tebou bez problému zvládne vytřít podlahu. Tahle věc má prostě koule a nebojí se ukázat vztyčený prostředníček, což ale dělá velice přesvědčivě, a nikoliv jako laciné gesto. Tak už konečně nahoď ty řetězy a běž trochu hodit bokem, bude to víc než dobrý. A když Ti bude pětiminutovka málo, tak si sjeď i straší nahrávky, co Tě nakopou stejně spolehlivě jako poslední materiál.