Tak a můžeme krásně pokračovat v hardcorovém duchu a znovu se nechat pohltit přívalem mocné energie. Energie, která Tě srazí na kolena a nenechá Tě na pokoji, dokud nebude všechno u konce. Ostatně, musím přiznat, že na tuhle věc jsem i docela čekal a byl zvědav, jak to celé bude znít. Na svět se nahrávka s názvem Consecuencias, za níž stojí v Praze usazená formace Arisco, dostala ke konci března a k dispozici je aktuálně pouze v digitální podobě s poslechem třeba na YT. Najdeš tady tři parádně nadupaný tracky, co dají dohromady šest a půl minuty a hezky Tě protáhnou. Takže se radši předem a dobře nachystej na divokou a nezkrotnou jízdu, co se jen tak před něčím nezastaví a ukáže Ti, jak to vypadá, když do vrtule kopnou maníci z Latinský Ameriky.

Ano, slyšíš dobře, ve svojí podstatě mezinárodní parta, která se aktuálně usadila v Praze a rozhodla se, že nám tady ukáže trochu toho temperamentu a zdravého jiskření. Kus Argentiny, kus Chille a kousek domácího prostředí v hardcore balení, co Tě bez milosti kopne s rozběhem do zadku. Aneb, jak tahle smečka sama uvádí, Sudamerican hardcore. Sám jsem na tohle jméno narazil prvně během podzimu, a protože pro mě bylo do té doby neznámé, začal jsem hledat. Jenže k poslechu se nenašlo nic a vlastně ani nic moc ještě ani nebylo, a tak zbývalo jedině počkat. Že se něco chystá jsem věděl nějakou dobu před vydáním první nahrávky, ale co to bude, o tom jsem neměl ani to nejmenší tušení. Samozřejmě mi i tentokrát trvalo poněkud delší dobu dostat se k poslechu, ale jakmile k tomu došlo, bylo všechno správně.

Arisco se totiž s ničím moc nemažou a kombinují tvrdost, živelnost a melodičnost do jedinečného celku, z něhož si můžeš nabírat energii po hrstech. Dalo by se i s klidem říct, že to je klasická hardcorová jízda, kdy si budeš chtít vykopnout nohy a pořádně protočit ruce a občas zařvat kus textu, co si v návalu euforie prostě rychle zapamatuješ. Povětšinou to tady šlape ve středním tempu a rozhodně se nešetří tvrdým a řízným zvukem, ale není problém ani roztočit otáčky a nasadit tomu nesmlouvavou tvář. Co mě na debutovém materiálu skutečně baví, je divoký drive, řezavý kytary a dost nabroušený vokál, který se nikde neztrácí, netopí a dodává zvuku povedenou korunu. Výsledek je jednoduše famózní a jediná špatná věc tady je délka, jelikož se nestihneš ani pořádně namlsat a už přichází poslední kus poslední skladby. No, a Tobě tak nezbývá nic jiného než to pustit znovu, a to několikrát za sebou. A ani to nebude stačit, protože Arisco si Tě bez problému omotají kolem prstu a budou si Tě točit, jak se jim bude chtít. Za mě víc takového hardcoru, co Ti nedopřeje klidu a chrlí neskutečný množství energie, z něhož se točí hlava a nabíhají hormony štěstí. Proto hned teď všeho nech a dopřej si tuhle smršť, která Tě uzemní.