Tak a teď to tady rozhýbeme nějakou údernou a natřískanou sypačkou, která je připravena Ti dolámat ruce i nohy a vymáchat Ti hlavu v prachu a špíně. Je jedno, jak Ti to zní, prostě to tak bude, takže se na to spíš připrav místo jakýchkoliv dalších a v tomhle případě i zbytečných diskusí. Tedy, vzhůru do Itálie, kde se v polovině února zrodila nahrávka s názvem Painkiller Mentality. Za tímhle výbušným a drtícím materiálem stojí čtveřice, která si říká So Close a dostat se do její blízkosti, to znamená jen jedno, a to je bolest. Nahrávka vyšla v digitální podobě, poslech si můžeš klasicky hodit na bandcampu, ale taky jako kompaktní disk s podpisem Esagoya Records a sedmipalcový vinyl v režii Here and Now Records, Drinkin‘ Beer In Bandana a Jungle Noise Records. Co čekat? Deset rychlých a ostrých tracků stlačených silou lisu do sedmi minut. Ve zkratce řečeno na Tebe čeká neskutečná jízda a neuděláš s tím nic.

Energií až po strop nadupaný nahrávky mě vždycky dostanou a naprosto miluju ten pocit, kdy si to sedne. Nedávno něco takového proběhlo u Flesh Creep, tentokrát si to vzali na starosti So Close. Powerviolence ostrý jako břitva, rychlý jako Michael Schumacher v nejlepších letech a zdrcující jako vlak bez brzdy ve švýcarských kopcích. Sedm minut naprosté zběsilosti a šílenosti, která nezpomalí snad ani na mikrosekundu. V maximálních otáčkách Tě povláčí za sebou, ale zájem o situaci nečekej žádný, stejně jako slitování. Musíš chytit ten správný feeling, o němž mluví název alba. Ostatně, nic jiného Ti ve výsledku nezbyde, jestli budeš chtíti tuhle nezkrotnou věc přečkat v relativním bezpečí a relativně bez úhony. Painkiller Mentality se odteď stává nejen dobře znějícím heslem, ale taky životním stylem, podle kterého pojedeš až do úplného vyčerpání a znavení. Nic neříkej, jen kývni, že tomu rozumíš. Za chvíli už dost možná budeš polykat krev.

So Close na nové nahrávce představují opravdovou pévé nádheru, kde se dočkáš pořádně řezavých kytar, blastbeatovch bicích, uštěkaného, ale i pořádně uječeného vokálu a strhující rychlosti. Změny tempa tady jsou spíš v rovině rychle, a ještě rychleji a stopky jen jaksi pomyslné a musíš si je představit. Z ohně popel a z popela prach. Během několika vteřin. Jen jednou se tady jde nad minutu, ale intenzita je vždycky absolutně mimo možná měření. Tohle je nejlépe strávených sedm minut, které si aktuálně asi můžeš dopřát. Obří porce energie, co Tě nenechá v klidu, protože díky své nestálosti nedrží pohromadě ani sama. So Close jednoduše přichází s třaskavým a dechberoucím materiálem, který musíš slyšet a který hlavně chceš slyšet. S materiálem, co Tě trochu pocuchá a zkontroluje hranici bolesti a nejspíš Ti ji i lehce posune. Tohle je totiž absolutní bomba a jestli se pořádně neschováš, její sílu zažiješ na vlastní kůži. Vááááálec.