Tak ani tentokrát nebudeme nijak moc zpomalovat. Není k tomu přeci vůbec žádný důvod, ne? Je třeba se do toho pěkně zostra obout a sledovat, co se bude dít. A věř tomu, že se toho tady bude dít opravdu dost. Tohle je totiž zatraceně rychlá věc, ale prej to není powerviolence. Ostrý to je jako břitva, ale grindcore to podle všeho taky není. Je to zuřivost sama, ale hardcore to taky úplně nebude. Od každého trochu, dávkování hezky po hrstech, aby to drtilo co nejvíc to bude možné. Tohle jsou totiž Stiff Meds a přišli zlámat nějaké ty končetiny a nakopat celou řadu zadků. Na začátku října se tahle divoká partička z Londýna vytasila se svoji novou nahrávkou, kterou pojmenovala Tales From The Slab. Najdeš tu celkem dvanáct nadupaných tracků, co dají dohromady necelých čtrnáct minut. Tenhle šílený materiál je k dispozici v digitální podobě s poslechem třeba na bandcampu, ale taky jako dvanáctipalcový vinyl s podpisem Quality Control HQ. Součásti vinylového provedení je pak pak i live session z Mersey Shore z letošního března, která do Tebe nasype dalších čtrnáct skladeb. Takže opravdu žádné párání, ale zběsilá jízda, která Tě nemilosrdně zpacifikuje.

Jestli existuje nějaký předobraz zuřivosti, tak by měl být spálen/zničen/zlikvidován a místo něj by se novým předobrazem měla stát nahrávka Tales From the Slab. Tenhle počin se na Tebe totiž bez váhání vrhne, zakousne a už nepustí. Přímočarost je tady tak moc prudká, že Tě shodí na zem a ostrost se snad ani nedá měřit. Hned na první dobrou jsem vyvalil oči a jen vstřebával neskutečnou nálož, kterou tahle londýnská parta připravila. Totální peklo, co zboří všechno ve svém dosahu. Nemáš nejmenší šanci uniknout nebo se třeba jen někde schovat, protože Stiff Meds si Tě jednoduše najdou a nedá jim to ani moc velkou práci. Krátký a nazlobený pecky stínají hlavy, takže je třeba dávat pozor, aby člověk o tu svoji nepřišel moc rychle. Jede to tady vážně neskutečně a je potřeba na to řádně upozornit, jelikož se úplně v pohodě může stát, že po prvních tónech sebou krutě plácneš na prdel a narazíš si kostrč. A ještě budeš mít co dělat, aby to celé skončilo jen u toho. Tady se totiž na nějaké příjemné zacházení moc nehraje.

Tahle nahrávka mě neskutečně baví. Pokud se někomu povede napěchovat tak velké množství energie na tak malý prostor, tak je to nádhera. V tomhle případě se to povedlo na jedničku. Tales From The Slab je nekontrolovatelný a dost možná i neřízený výbuch energie a zuřivosti, co se kolem sebe koukat nebude. Zdrcující síla a smršť gigantických rozměrů. A hlavní podíl na tom má povedený mix, kde můžeš najít jak hardcore, tak i grindcore nebo pévéčko s fastcorem. Stiff Meds se trefili přesně a vyladili hudební recept prakticky k dokonalosti. Mě osobně sestřelil fakt mocně a hrozně rád se k téhle šílenosti vracím. Za mě je tu všechno (nebo přinejmenším skoro všechno), co mám rád a co chci, aby deska obsahovala. Kromě toho, že mě to prostě chytlo u srdce. Na což bacha, aby se nekončilo s dírou v hrudníku, že jo. Zběsile ostrý a rozjety kytary jsou perfektně dohromady s nasraným a hrubým vokálem, který Ti nevybíravě naplive do tváře. Ber to tak, jak to je. Budeš valit oči, budeš kroutit hlavou, nebudeš chápat, ale budeš chtít víc. Připrav se na něco, co Ti zandá takovou šlehu, že neuvidíš ani hvězdičky. A uteče to tak rychle. Nic přes dvě minuty, jen vzteklá a ultranakopávající akce, co Ti zásadně rozproudí krev žilách.

Navíc, víš, co je super zpráva? Že tuhle palbu si budeš moc vychutnat na živo, protože se chystá na tour, v jehož rámci se zastaví i tady, v naší malé díře. Konkrétně to bude v Praze na Sedmičce a společnost tady Stiff Meds budou dělat mistři v oboru, tedy Decultivate a Terminator X. Jestli chceš zažít něco, z čeho se Ti budou klepat ruce i nohy ještě týden, tak si zapiš do kalendáře datum 26.11.2023. Bude to lítat, o tom žádná. Tahle sestava je totiž vážně smrtící. No a kdo by to třeba nedal v Praze, tak si bude moc vybrat jiné datum i místo, protože Stiff Meds dají nějaký ten set i poblíž jako třeba v Görlitz, Vídni nebo v Lipsku. Tak na to určitě hoď oko a taky pořádně nastraž uši. Tohle bude sakra ostrý a dobrý.