No, a tak si zase po čase dáme nějakou tu straight edge nakládačku, která Tě zmáčkne a nepustí. Hrubší hardcore nebo možná klidně metalcore, co drtí na plné obrátky a určitě s tím nehodlá přestat. Ve městě andělů totiž poměrně nedávno vznikla nebezpečně vyhlížející formace DFC, chceš-li, tak DxFxC, neboli Drug Free Crew. A tahle drtička se v první polovině srpna vytasila s novou nahrávkou, která se dá vlastně považovat za self titled, protože nese název Drug Free Crew. Už v dubnu se DFC uvedli demo skladbou Hardcore Forever, která se v lehce upravenější verzi objevila i na srpnové novince. Na té najdeš celkově pět válů, co dají dohromady skoro jedenáct minut a hezky pěkně Tě uzemní. Tenhle hutný a přísný materiál je aktuálně k dispozici pouze v digitální podobě a asi nepřekvapím, když řeknu, že poslech si můžeš střelit na bandcampu. Připrav se tady na pořádný tlak, příprav se na slušný válec.

Je vlastně celkem jedno, jak tomu bude kdo říkat, ale můžeme zůstat třeba u metalic hardcoru nebo jak sama tahle hrubá formace uvádí, tak je to moshcore. Tak jako tak tu čekej solidní dávku tvrdých riffů v pomalejším tempu a hutný bručivý zvuk. Ostrý kytary, co pravidelně střídají rychlejší pasáže s těmi méně rychlými i doslova pomalými, kdy je to občas na hraně beatdownové stopky. K tomu si přidej nadupaný bicí a pěkně hrubě opracovaný vokál, který se umí fakt parádně zakousnout. Výsledkem tady je brutální směs, při které si budeš chtít mocně zadupat, stejně jako dát nějakou tu otočku s nohama nahoře nebo si prostě jen klasicky zamoshovat, že jo. Atmosféra je tady pěkně napjatá a nesmlouvavá a hrne před sebou masivní náboj, který podtrhne už tak nabušený dojem. A že se tady na pilu tlačí místy vážně neskutečně. Tohle je těžkotonážní materiál, který Tě sestřelí s nevídanou lehkostí. A ne, nebude to jinak.

DFC se do toho umí pořádně opřít a nebudou s Tebou hotovi, dokud sami neřeknou. Jestli si tady u poslechu vzpomeneš třeba na Earth Crisis, Down To Nothing nebo Judge, tak se moc není čemu divit. Tahle parta se prostě valí vpřed a stát ji v cestě je docela solidní hazard a rozhodně to není dobrý nápad. Líbí se mi, že tu spojení hardcoru a metalcoru funguje tak nějak přirozeně a samozřejmě. Na nahrávce nenajdeš zbytečnou dlouhý a na sílu tlačený tracky, funguje tady parádní rovnováha, kdy je všeho tak akorát. Hutný zvuk, který přepíná jedině tempo, kdy jsou ale právě tyhle přechody tím nejlepším kořením celé nahrávky, je vážně skvělý. A tak nějak mi i přijde, že DFC člověka celou dobu drží ve zvláštním napětí, kdy čeká, co se bude dít dál. Vždycky, kdy už to vypadá, že se celá věc rozjede do nevídaných obrátek, tak přichází drtivá stopka. Po intenzivním přešlapování na místě se pak opět na pár vteřin roztáčí součástky, aby všechno mohlo zase po chvilce skončit. Silou hydraulického lisu tu je člověk postupně rozdrcen a burácení v hlavě bude ještě nějakou tu dobu znít.

Tahle kalifornská formace nepřináší svěží vítr, který Ti protáhne dutiny. Tohle je jednoduše zdrcující bouře, která trhá stromy i s kořeny a ničí všechno, co na svojí cestě potká. Nepřichází náhle a nečekaně, ale stejně se na ní nezvládneš připravit. Nezmizí rychle po brutální devastaci, ale pořádně si Tě vychutná a vryje se Ti svojí intenzitou do paměti. Tohle je věc, která s Tebou bez skrupulí zacvičí a nenechá Tě říct ani slovo. Pokaždý, kdy se budeš chtít nadechnout a zavolat o pomoc, skončíš znovu na zemi. Masivní tlak je v tomhle případě hlavní zbraní a není před ním úniku. Nekompromisní a nesmlouvavý nářez si Tě bez keců podá a Ty se nezmůžeš absolutně na nic. Ale jasný, bude přeci jen lepší si to ověřit a vyzkoušet na vlastní kůži. Na vlastní kůži zažít, jak Ti ještě dlouho po poslechu vibruje země pod nohama a v uších Ti hučí. Tak se do toho klidně dej, jen radši nějak připevni volně stojící předměty, protože tohle je vážně síla. Síla hardcoru, co Tě dostane.