A aby toho našlápnutýho straight edge hardcoru nebylo třeba náhodou nějak málo, tak můžeme pokračovat v krasojízdě. Není to sice už úplná novinka, ale nemyslím si, že by to čemukoliv mělo vadit. V tomhle konkrétním případě totiž zamíříme na Ostrovy, kde se dala dohromady formace s názvem Dead To Rights, která letos v únoru vyslala do světa svoji první Demo nahrávku. Na ní najdeš pět hodně nadupaných a řízných válů, které dají dohromady přibližně pět minut a pořádně Tě rozdrtí. Tuhle prvotinu můžeš najít v digitální podobě s poslechem naprosto klasicky na bandcampu, ale taky jako kazetu, kterou si vzali na starosti v Northern Unrest. Takže, jestli toužíš po zběsilém a rychlém hardcoru, který Tě sejme na první dobrou, tak s Dead To Rights to rozhodně bude ta správná trefa.

Tahle partička servíruje opravdu parádně ostrou a energickou hardcorovou jízdu, která Ti mocně nakope prdel. Žádný vytáčky, prostě přímo vpřed, bezhlavě a v nezadržitelném tempu. Je to rychlý, nabroušený, drzý a má to neuvěřitelnou sílu, který Ti zandá hrubě a přesně. Nečekej nic jiného než nefalšovaný nářez, který šíleně kope kolem sebe a nedá se zkrotit. Jakmile to začne, dávej si radši bacha, protože by se mohlo v klidu stát, že se Ti otočí svět vzhůru nohama. Tohle je divočina, jak se sluší a patří, tohle je další naprosto skvělý hardcore, co Tě vystřelí z kalhot a bude na Tebe dotírat tak dlouho, dokud se nepřidáš a nerozběhneš se proti zdi. Čekej salta, otočky, výkopy, čekej masakr. Zapomeň na odpočinek nebo na nějaký mírný rozjezd. Dead To Right přišli, aby rozpoutali bouři a nic jim v tom nezabrání. Bude to tak, jak to má být, na to se nezmění absolutně a vůbec nic.

A i tady, podobně jako v předchozích případech, hraje obrovskou roli nespoutaná energie, která funguje jako palivo, co asi nikdy nedojde. Uvolní se po prvním zážehu a pak už se jen valí dopředu. Můžeš si ji nabrat, kolik budeš chtít, můžeš se do ní zcela ponořit. Je to přesně ta energie, ze které snadno ztratíš hlavu, která Tě nevybíravě povalí na záda nebo Tě chytí za ruce a prudce roztočí dokola, aby Tě pak mohla pustit a sledovat, jestli to celé nakonec vybalancuješ. A přesně tohle mě na prvotině Dead To Rights náramně baví. Jakmile si tohle narvu do sluchátek, mám chuť se rozběhnout, nasadit ten nejostřejší sprint a u toho ještě mávat rukama a házet hlavou. Mám chuť poskakovat jako blázen a vykopávat nohy tak vysoko, jak to je jen možné. V takových chvílích jde všechno stranou a existuje jen zdrcující hardcore, který pálí jednu nálož za druhou.

Ani jedna skladba na Demu se nedostane přes dvě minuty, takže je to solidní sypačka, která prostě jede a nemá nikde žádnou brzdu. Ostrý, tvrdý a řezavý kytary, k tomu nakopávající bicí a nakonec pořádně nabroušený vokál, který tomu jen dodá na intenzitě. Věř tomu, že tahle nahrávka Tě prostě sežere. Pět minut řezanice, která kolem Tebe proletí závratnou rychlostí. Pět minut, které budeš po prvním poslechu pouštět do naprostého zblbnutí nebo vyčerpání. Pět minut hardcoru, který Tě naprosto rozseká. Pět minut, co musíš za každou cenu slyšet. Takže si těhle pět minut najdi a pusť se do toho. Musí to být…