A můžeme celkem v klidu pokračovat ve straight edge hardcore jízdě. Nebo v tomhle případě ve vegan straight edge hardcore jízdě. Jen se pro tentokrát přesuneme do Spojených Států, konkrétně pak do Portlandu, kde vznikla nová kapela, tedy spíš dvoučlenný projekt s názvem Legendary Weapons. Za tímhle projektem stojí tváře známe z kapel jako Cutting Through, Safe and Sound nebo Life Force. No a tahle povedená dvojička, která se v novém projektu chopila nových nástrojů, než byla zvyklá, se na začátku června vytasila se se svojí prvotinou, kterou pojmenovala Demo 2023. Tenhle počin můžeš najít v digitální podobě, poslech si dej třeba na bandcampu, ale taky jako kazetu. Připrav se tu na čtyři nadupaný tracky, které dají dohromady necelých pět minut a pořádně Tě proplesknou. Tohle je totiž parádně rozjetá věc, která Tě bez pardonu přišla sejmout.

Legendary Weapon přináší na svém debutu hodně výživnou porci hardcoru, která na Tebe bez varování naběhne a nasází Ti kolik se to Tebe jen vejde. Žádný velký rozkoukávání, hezky od podlahy a rovnou na střed. Zběsile, divoce a nezadržitelně, až Ti z toho půjde hlava kolem. Tohle je totiž nářez, co se do Tebe opře tak mocně, až padneš na zem. V lepším případě na záda, v tom horším se zakousneš do podlahy. Tahle dvojice moc dobře ví, jak na to a nemilosrdně Tě ztrestá, že budeš jen valit oči. Síla hardcoru napěchovaná do kompaktního balení, které Ti ale zkroutí ruce za zády. Tady se nehraje na žádné kdyby, buď budeš ve střehu nebo se se zlou potážeš. Jestli do toho chceš jít, musíš počítat s tvrdým nárazem, co Tě odhodí stranou a bude se bavit na Tvůj účet. Nečekej nic jiného než pořádně hrubé zacházení, před kterým se neschováš ani neutečeš. Tak to prostě je.

Tahle nahrávka mě baví opravdu hodně a stejně jako v mnoha případech předtím je její jedinou chybou to, že je tak moc krátká. Takhle ji aktuálně můžeš protáčet pořád a pořád dokola, a to bez jakékoliv pochybnosti, že by Tě přestala bavit. Největší zbraní je tu nespoutaná energie, která se na Tebe sesype jako utržená lavina. Legendary Weapon pálí ostrými a odsýpá jim to v šíleném tempu, kterému dost možná nebudeš ani stačit. Ani jedna ze skladeb na Demu se nedostane přes minutu a půl, ale Ty dostaneš nelítostný zásah, z něhož nebude tak úplně lehké se vzpamatovat. Když si k tomu přidáš ještě mocný drive, víš moc dobře, že vážně není úniku a že bude potřeba to brát jako fakt, protože s tím neuděláš absolutně vůbec nic.

Baví mě, že na tak malém prostoru se toho dá tolik najít. Baví mě ta neskutečně skvělá a už tady párkrát zmíněná energie, která je bezesporu hnacím motorem tohohle tělesa. Jako celek to má neuvěřitelně pozitivní atmosféru, která Tě postaví na nohy, i když už toho máš dost a nemůžeš. Nakopne Tě tehdy, kdy Tě všechno sere a posune Tě o nějaký ten metr dopředu. Za mě osobně je tohle něco, co z téhle a podobných nahrávek dělá fantastickou věc. Jakmile se to totiž rozjede, cítíš jako kdyby Ti někdo vliv do žil čerstvou krev nebo na Tebe vychrstnul barel s živou vodou. Pak už stačí jen sevřít ruku v pěst a zase prudce vyrazit. Přesně tohle je hardcore v celé své kráse. Hardcore, co Ti dodá ztracenou sílu a neuhne ani o milimetr ze své vytyčené trasy.