A můžeme rovnou pokračovat dalším hodně solidním nářezem, který Tě rozmetá na kusy. Tentokrát je potřeba vypravit se do Slovinska, a to za šílenou powerviolence smečkou co si říká Slund. Tahle drtička totiž vydala skoro na konci dubna nový materiál nazvaný Enter The Slund. Dopřát si ho můžeš v digitální podobě třeba na bandcampu, ale také jako kazetu a sedmipalec, obojí pod křídly Bazooka Suicide a Bruxism records. A s čím, budeš mít tu čest? Deset zběsilých válů se stopáží jedenácti minut a jízda, co Tě značně pocuchá. Totální šílenost a smrtící tempo, palba až doraz. Chceš to a moc dobře o tom víš.

Tohle album má sílu, která se nedá měřit. Absolutní masakr, který tu je připraven na destrukci. Nic jiného ani není třeba řešit. Slund jsou totiž jako rezavá cirkulárka, která se urvala ze řetězu a vyráží na trestnou výpravu. Za brutálního halasu, při němž tuhne krev v žilách. Tohle je nářez, co Ti podrazí nohy, aby s Tebou mohl vvmést podlahu. A věř tomu, že až se tahle rubanice přiblíží na dosah ruky, budeš mít v očích jen hrůzu a strach. Ucítíš chvění a hodně mocný tlak, pod jehož náporem se budeš kruté prohýbat. Ale rozhodně nečekej, že by se Tu polevovalo. Slund jdou až na doraz, na hranu udržitelnosti před totálním rozpadem. Intenzita destrukce je ohromující a vymlátí Ti duši z těla. Udělá to navíc rychle a hrubě, bez příkras a bez jakéhokoliv náznaku lítosti. Přiřítí se a vezmi si, co bude chtít.

Slund na své novince pořádně přikládají pod kotel. Nadupaná powerviolence záležitost, kam někdo silou narval dávku grindcoru a celé to pak zasypal energií a strhující rozervaností. Skřípějící a špinavý zvuk, co Ti provrtá uši a zatlačí na hrudník. Dechberoucí palba, která přesně ví, co dělá, i když to tak občas nemusí vypadat. Chaos totiž ještě víc brousí hrany a dodává celé nahrávce tu správnou dekompoziční náladu. Nic nezůstane na svém místě, nic nezůstane v celku. Tenhle nástroj zkázy prostě drtí a nemá v plánu přestat, dokud ze všeho neudělá kůlničku na dříví.

Enter The Slund Ti během jedenácti minut vysvětlí, jak se věci mají. Vysvětlí Ti, že po zničení už nepřijde nic. A kdyby náhodou ano, tak se tahle slovinská formace postará o to, že to bude opravdu poslední pokus. Tahle novinka mě strašně baví svojí brutálností a roztěkaností. Všechno je tak strašně nahlas a zařezává se do Tebe fakt hluboko. Chvílemi až nepříjemný pocit, kdy máš chuť se zatraceně rychle rozběhnout a už nezastavovat. Utéct před tou bestií, jež přináší temnou a mrazivou atmosféru. Zmizet z dosahu chaosu, co se nekontrolovatelně rozlévá na všechny strany. A chce pohltit všechno a všechny. Takže je ve výsledku jedno, jak rychle poběžíš, protože po chvíli stejně ucítíš ne svém krku ledový dech následovaný prudkým trhnutím. Pak už bude jen tma. Přichází Slund, země duní…