Neskutečný nářez, co Ti zpřeláme ruce i nohy už se řítí, z Británie a šílenou rychlostí. Před časem tady padla zmínka o chystané desce od straight edge powerviolence formace Eyeteeth. A tahle šílenost spatřila světlo světa na začátku dubna. Nahrávka s názvem Straight Edge Violence je aktuálně k dispozici v digitální podobě, s poslechem tradičně třeba na bandcampu, a taky jako sedmipalec ve dvou provedeních, který nese podpis Then and Now Essex Hardcore. Na Tebe je tady připraveno deset natřískaných tracků, které dají dohromady jen pár vteřin přes deset minut a jasně Ti hodlají ukázat, kdo tady určuje pravidla. Takže čekej opravdu neskutečnou pecku.

Tahle nahrávka je jako pneumatické kladivo, co se vymklo veškeré kontrole a hodlá zdemolovat cokoliv, co by mu náhodou stálo v cestě. Šílenost, která Tě zpracuje na první dobrou a bude Ti chvíli trvat se z něčeho takového oklepat. Protože Straight Edge Violence Tě opravdu rozebere na součástky, zničí Tě. Hodně jsem se na tuhle nahrávku těšil a stejně jako u jiných věcí, k nimž se váže nějaké to těšení, jsem si i tak trochu pokládal otázku, jaké to nakonec bude. A i v tomhle případě jsem rád, že můžu jen spokojeně pokývat hlavou. Protože je to strašlivě dobrý, zničující, totálně skvělý. Tady ani není moc pochyb o tom, že by to mohlo být jinak.

Eyeteeth mistrně mixují hardcore s powerviolence a výsledek má neuvěřitelnou sílu. Tenhle materiál Ti nakope půlky tak tvrdě, že se týden neposadíš. Výbušnost a rychlost powerviolence se tu kloubí s hardcorovou tvrdostí a zuřivostí. V naprosto přesném poměru, který zná jen samotná kapela a který je přísně střežen. Ani jeden song nepřekročí dvě minuty, takže je více než jasné, o co tady běží. Je to rychlý, nabroušený, ostrý, má to takový odpich, že zůstane jen oblak prachu a hučení v uších. Sypačka nebývalých rozměrů, která demoluje vážně všechno, s čím jen letmo přijde do styku. A někdy padneš na záda, i když to celé budeš sledovat z bezpečné vzdálenosti. Sestřelí Tě tlaková vlna a nejspíš si z toho odneseš i nějakou tu památku. Ale taky bezpodmínečně zdrcující zážitek. Eyeteeth se totiž jen tak nezastaví. A u něčeho takové je určitě dobré být. Tak konec keců a běž Straight Edge Violence odpálit. Jen bacha na to ohromné množství uvolněné energie. Budou létat třísky a praskat stěny… Takže můžeme hezky pěkně odpočítávat.