A můžeme pokračovat rovnou dalším novým nářezem. Ten pro tentokrát pochází ze Švédska a jedná se o našlápnutou powerviolence čtveřici Xiao. Ta totiž v březnu vydala album s názvem Burn, na kterém přináší hodně živelný materiál. Sedm skladeb, stopáž, která se zastaví na deseti minutách a mocný tlak, který Tě hezky přidusí. Novinka je aktuálně k dispozici v digitální podobě (s poslechem tradičně třeba na bandcampu), a také jako sedmipalec, pod kterým je podepsáno Quarantined Records. Pořádně se nadechni, protože těhle deset minut Ti dá fakt zabrat,

Žádný opatrný rozjezd, žádné přešlapování na místě, žádný ostych. Palba do plných hezky od začátku. Drtivý mix zuřivého hardcoru, který Tě bude chtít zahubit a intenzivní a pěkné ostré powerviolence řežby, jejíž síla se vlastně ani nedá předem odhadnout. Tomuhle celému rachotu pak vévodí neskutečný ženský vokál, ze kterého Ti půjde hlava kolem a husí kůže jen tak nezmizí. Přidej ještě dávku brutální energie a máš před sebou zkázu a zmar rozsévající nahrávku, která nehraje na to, jestli chceš nebo ne. Neptá se a na nic nečeká. Přežene se přes Tebe a rozhodně se nebude ohlížet zpět. Zapomeň na jiskření nebo doutnání, tady shoříš, nic jiného nepřichází v úvahu.

Celé to navíc působí tak moc lehce a svěže, že se tomu nechce ani věřit. Že by tahle sympatická parta dokázala nadělat takovou paseku. A přesto všechno to tak prostě je. Je to hrubý, ostrý, nekompromisní a svěží. Je to parádní, uřvaný a budeš to chtít zažívat opakovaně. Deset minut, které mají sílu dynamitu.

Ostatně přesvědčit jsme se o tom mohli celkem nedávno na strahovské sedmičce, kam tahle formace na konci března zavítala. A musím říct, že to vzala hezky od podlahy, až lítaly třísky. Na živo předvedli Xiao skvělou show, po níž celkem dlouho hučelo v uších. Zápalem, a právě už zmíněnou energií, dostali Sedmičku hezky do varu a nádherně tak zakončili nedělní večer po setech Skiplife a Lycantrophy. Byla to strhující jízda. Málo slov, hodně muziky, krátce, rychle, drze a brutálně. Dechvyrážející zážitek, po němž zůstaneš s otevřenou pusou stát na místě. A k tomu otázka, co to jako sakra bylo.

Takže, pokud chceš zažít divočinu nebývalých rozměrů, tak už není moc na co čekat. Xiao Tě uzemní a řekl bych, že jim to nedá ani moc práce. V celé své přirozenosti Ti naloží, jak se sluší a patří. A nezapomeň, na otázky se tady nehraje…