Tak a je to tady. O Speech Odd už tu byla řeč několikrát a bude znovu, protože téhle thajské brusce v polovině března vyšla nová deska s názvem Odd World. Na světlo se dostala v digitální podobě (s poslechem klasicky třeba na bandcampu), ale rovněž jako kompaktní disk, kazeta a v průběhu roku přibude ještě vinyl. CD a kazety si vzala na starost kapela sama, vinyl vyjde v kooperaci Coxinha records, Mangoe records a Shitressist records. No a na Tebe čeká jedenáct hodně ostrých, rychlých a výživných tracků s celkovou stopáží čtrnácti minut. Připrav se tedy na slušnou řežbu.

Speech Odd mají neskutečný tah na branku a na novince to jasně dokazují hned od začátku. Ostře, tvrdě, rychle, zběsile a bez odpočinku. Takové je album Odd World. Občasné hardcore pasáže jsou střídány drtícím tempem powerviolence, ale precizně to funguje i naopak, kdy se šílená rubanice přehoupne do hutné hardcorové nálože. K tomu je potřeba si přidat ještě maniakální řev a štěkající doprovodné vokály a je tady více než jasně, že z uší poteče krev a tělo se bude zmítat v extatické křeči. Jakmile tahle thajská smečka udeří, tak se dějí divoké věci. Jestli se tedy chceš podívat do oka bouře, se Speech Odd máš k tomu perfektní příležitost. Svět kolem bouří a trhá se na kusy. Za strašlivého hluku, který Ti pocuchá sluchový aparát vážně mocně. Tohle je totiž naprostá šílenost, která Tě smete z povrchu zemského, není o čem.

Musím říct, že mě možná trochu mrzí fakt, že se z nové nahrávky vytratila ta drzá syrovost, která byla součástí Dema. Na jednu stranu je to asi i pochopitelné, ale přeci jen by se mi lehce špinavější zvuk zamlouval o něco víc. Na druhou stranu tu zase vyniknou občas až neuvěřitelné nabroušené kytary, které jen podpoří brutální jekot, z něhož se Ti zamotá hlava. A právě šílenství spolu s destrukční silou dělá z Odd World nadupaný materiál, který není radno minout. I když takové setkání neproběhne ani hladce, ani v klidu. A ona zvláštní lehkost, se kterou tahle trojici stíná hlavy, tomu celém dodává jen hodně příjemnou tečku. Tuhle smršť chceš zažít na vlastní kůži, nejde to ani jinak. Pokud si tedy myslíš, že takový zážitek nejen zvládneš, ale následně ho i rozdýcháš, tak už není moc na co čekat. Probuď bouří k životu a sleduj, co se stane…