Tak a tohle je opravdu hodně slušná pecka. Straight edge hardcore punk, který se tím nehodlá párat a řádně si Tě vezme do parády. Řeč tady je tentokrát o panamské formaci Include, která na začátku dubna představila svoji debutovou nahrávku s názvem War Of Today. K dispozici je v digitální podobě, najít a poslechnout si ji můžeš bez překvapení na bandcampu, ale taky jako kazeta s podpisem Tambores de Guerra. Čeká na Tebe sedm rychlých a tvrdých, ale i hodně svěžích tracků s celkovou stopáží kousek nad tři minuty. Takže vlastně bez nějakých vytáček hezky od podlahy.

Tady není prostor pro nějaké zbytečné řeči, zapomeň i na oddych, protože tohle jsou tři minuty, které Tě proplesknou jak se sluší a patří. Energický hardcore, který tu a tam sklouzne na hranu fastcoru a občas si vypůjčí třeba i punkovou neurvalost. Syrový a nadupaný materiál, který se jen mihne na okraji zorného pole a jako blesk zase zmizí kdesi v dálce. Krátký tracky, intenzita v poli značícím nebezpečí, kousavý kytary a štěkající vokál. Síla, jež Tě nevybíravě srazí k zemi a udělá to znovu pokaždé, když se pokusíš vstát.

Include představují těkavý mix, který po lehkém zatřesení spouští neskutečný zážeh. Až se všude budou sypat střepy, tak se nediv, je to všechno v naprostém pořádku. Stejně jako praskající stěny nebo duté rány z nejbližšího okolí. Tohle prostě chceš, nejde to jinak. Include jsou tady, aby Tě semleli. Udělají to rychle a stručně. Bez jakéhokoliv varování a bez jakéhokoliv pardonu. Tak se na to prostě připrav. I když je pravda, že ono to tak nějak úplně nejde. Tohle je totiž jízda…