Neskutečná pecka se na nás všechny valí tentokrát z Filipín. Tam totiž sídlí straight edge hardcore/metalcore, nebo chceš-li, tak edgemetlová formace Shockpoint. A tahle zběsilá parta vydala v druhé polovině dubna svoje nové album pojmenované Rhytm Zero. K dispozici je aktuálně pouze v digitální podobě a poslech můžeš provést skrze bandcamp. Najdeš na něm celkem šest tracků, které dají dohromady necelých šestnáct minut a hodně solidně Tě zpracuji. Tohle setkání bude opravdu tvrdé a budeš na něj ještě nějakou tu dobu vzpomínat.

Shockpoint přináší na své novince neskutečnou palbu, která silou parního válce drtí všechno, co se objeví v jejím akčním rádiu. Hrubě a nevybíravě si na Tobě smlsne a neuděláš s tím prostě vůbec nic. Tohle je tajfun, co se s mohutným rachotem nečekaně přižene, aby mohl všude nadělat pořádnou paseku a zase zmizet do neznáma. Hardcore, metalcore, trochu beatdownu, velká dávka neurvalosti a těžkotonážní zvuk, co se zařízne hluboko do kůže. Dohromady je to odzbrojující směs, která neustále pulzuje připravena rozervat svět na několik kusů. A u toho chceš být, sledovat, jak země praská a všechno se hroutí.

Slyšel jsem tuhle desku už několikrát a pořád mě neskutečně baví. Ta místy až brutální síla, kdy chceš z fleku udělat otočku a nohy vykopnout k obloze. Pasáže, kdy všechno zpomalí, ale přesto se to valí vpřed a hrne před sebou solidní bahno. Místa, kdy zase naopak všechno zrychlí a začnou létat jiskry na všechny strany. A mohutná energie, která tu a tam hodně zatlačí na pilu, až Ti z toho cvaknou zuby. Je to prostě zatraceně přísná nálož, která si s Tebou chce pohrát a nebude se na nic ptát. Zasadí Ti přesně mířený úder a jestli to ustojíš, tak na to nebude vůbec brán zřetel. Případně se budeš muset hodně rychle zvednout. Jinak to bude totiž bolet ještě víc než za normálních okolností. A teď už dost všech řečí. Udělej pro jistotu pár posledních dřepů a pusť se do toho. Fakt to stojí za to.