Pořádně energická porce straight edge hardcoru, která má v úmyslu Ti nakopat pozadí, se řítí z Chicaga a vypadá to, že ji jen tak něco nezastaví. Nebo možná spíš vůbec nic, protože tohle šlape opravdu mocně. Připrav se na hodně svižnou jízdu, která Tě klepne před prsty tak silně, až se Ti zkřiví tvář. Řeč tady tentokrát je o splašené formaci Absolute Truth, která v druhé polovině dubna vysypala z rukávu svoji debutovou nahrávku s názvem Where Does It Start? Ta je k dispozici v digitální podobě, jako kazeta a také sedmipalec, kdy si oba dva fyzické nosiče vzalo na starost War Records. Na Tebe tady čeká šest parádně nadupaných tracků, které dají dohromady necelých osm minut a předvedou Ti sílu a výbušnost hardcoru.

Absolute Truth si na svojí prvotině moc servítky neberou. Jasný tah na bránu, zápal jako blázen a nezkrotná energie, která Ti vyrazí dech. Parádní nářez, který s Tebou zacvičí. Žádný kecy kolem, prostě rovnou na střed. Celá nahrávka mi celkem dost připomíná nedávno vydanou desku od Remain. Všechno šlape a řítí se plnou rychlostí vpřed, všude létají kusy věcí a Ty víš, že to všechno je vlastně v naprostém pořádku, protože dorazil hardcore. A ten si jede svoji šílenou jízdu, která Tě semele. Přitáhne si Tě k sobě a zpracuje tak tvrdě a rychle, že nestačíš vůbec nic říct, ani udělat. Stěží stihneš zalapat po dechu, abys vůbec mohl pokračovat. Nakonec Tě tenhle stroj vyplivne ve značně pocuchaném stavu, ale s blaženým výrazem ve tváři.

Musím říct, že tohle mě vážně hodně baví. Jiskra, co během vteřiny zažehne neskutečný plamen. Slovo energie už tady padlo několikrát, ale ať nad tím přemýšlím, jak chci, tak právě tenhle výraz celý debut Where Does It Start? vystihuje nejlépe. Je to hudba, která Tě během chvíle dobije. Pořádně Ti rozproudí krev v žilách, že se nebudeš chtít vůbec zastavovat. Prudce do Tebe strčí a bude pak už jen na Tobě, jestli udržíš rovnováhu nebo se zaboříš hlavou do země. Rozhodně to ale musíš zkusit. Vážně to stojí za to a nemusíš o tom jakkoliv pochybovat. Tenhle svěží a prudký vítr s Chicaga Ti dá pořádně zabrat, vlastně Tě sfoukne jako svíčku. Dost už ale bylo řečí, prostě to narvi do sluchátek nebo do beden a jen sleduj, co se stane…