O anarcho crust punkových šílencích z Oregonu Rot//Woven tu už v minulosti byla řeč.                Tehdy v souvislosti s jejich EP We Exist To Ruin. Aktuálně se tahle trojice připomněla hned dvěma novými zářezy. Tím prvním je nahrávka s názvem No hope for a better past, která spatřila světlo světa hned na začátku letošního ledna. K dispozici je aktuálně pouze jako digitál a nabídne Ti pořádnou crust punkovou nálož, celkem patnáct skladeb v celkové délce kolem padesáti minut.

Druhým počinem je pak březnové splitko Mutual Decay, kde došlo ke spojení s bostonskou crustovou formací Median Rot. V tomhle případě existuje kromě digitální veze taky lathe sedmipalec, pod kterým je podepsáno Feral Entanglements. V obou dvou případech čekej solidní nářez, co Ti vypláchne sluchový aparát.

Tak nějak mě samovolně napadá název skladby od Václava Klause, crust už je out, tak si sundej tu nášivku Hellshock. V případě Rot//Woven to lze ale určitě rozporovat. Tohle je totiž opravdu výživná řežba, která si Tě hezky povodí. Kytary nabroušený jak rezavý kusy plechu, dunící bicí a neskutečný ženský ječák, co Ti nedá spát. Naprostá paráda a vlastně v případě No hope for a better past tak nějak i trochu specialita, pokud jde o délku nahrávky. Tahle oregonská trojice Tě vtáhne, omotá si Tě kolem prstu a po chvíli už budeš hypnoticky tancovat, jak bude hrát. Musím říct, že mě tohle opravdu baví. Je to špinavý a syrový, je to hutný, intenzivní, energický. Kratší a rychlejší songy se střídají s těmi delšími, které dokážou napnout svojí atmosférou. A tak nějak je z toho všeho cítit zvláštní nadšení. Oregonské lesy ožívají a zvou Tě na výpravu. Budeš se sice tu a tam muset probrodit nějakým tím bahnem, na pár místech překročit studenou řeku a dávat si pozor na medvědy. Na nových nahrávkách se mi taky dost líbí jejich živelnost. Jasně, je to sice pořád crust, ale jde si svojí cestou. Žádná přehnaná snaha o epičnost nebo hrubost, místo toho radost z hraní. A to ve stylu DIY or die. Působí to prostě nadmíru sympaticky a jestli chceš teda zažít pořádnou hlukovou masáž nebo nespoutanou divočinu, tak Rot//Woven Ti všechno tohle nabídnou. A věř tomu, že to bude stát za to.