Ano, i tohle je další ze seznamu restů. Další věc, která byla zachycena a odsunuta na pozdější poslech, až se z toho stalo vlastně ohlédnutí. Nebo něco, co ve změti všeho možného jaksi trochu zapadlo. Ale to už je asi jedno, hlavní tady je totiž fakt, že to je dost povedená záležitost. Řeč tu je o polské hardcore/metalcore formaci Dice Deal, jež v srpnu loňského roku vykopla do světa nahrávku pojmenovanou The Bond. Tu najdeš aktuálně v digitální podobě, poslechnout ji můžeš třeba na bandcampu a taky jako mini CD. Čeká na Tebe šest tvrdých a nekompromisních skladeb s celkovou délkou, která se jen o pár vteřin nevešla do čtrnácti minut. Sejme Tě to ale s naprostým přehledem.

Dice Deal přichází s hodně hutným zvukem, který v sobě spojuje sílu a energii hardcoru spolu s tvrdostí a těžkotonážností metalcoru. A celé to šlape jako švýcarské hodinky. Občas klasické tvrdé jádro s devádesátkovým ksichtem, jindy robustní a rozeznělé kytary nedočkavě přešlapující na hraně metalcoru, aby mohly v nestřeženém okamžiku zamířit na území beatdownu.  K tomu si přidej ještě hromový vokál a neúprosnou sílu, co Tě bez problému dostane na lopatky a už víš, s čím tady máš tu čest.

Rozhodně proto nečekej žádné jemné zacházení, ale spíš pořádný nářez, co Tě vyklepe z kalhot. Tlak a sílu ocelové pěsti. Kopanec tak mocný, až ztratíš rovnováhu a sesuneš se přinejmenším na kolena. Žádné slitování, nula respektu, totální drtička. Tahle formace z Gdyně se s Tebou ve stručnosti nebude ani trochu párat, to je železná jistota. Takže radši natrénuj nějaké ty dvojkročky a mosh s ostrými lokty, aby nehrozilo nějaké případné překvapení. A pak hezky nádech a výdech…