Další sypačka, ale tentokrát přeci jen trochu jiná. Mám rád tyhle ujetý věci, který možná ani nedávají smysl. V polovině února se na světlo světa dostalo EP od divoké formace Rolling With Dank ze Severní Karolíny, která přesně něco takového nabízí. Pět tracků naskládaných na ploše pěti minut, k dispozici aktuálně jen jako digitál s poslechem na bandcampu a neskutečná jízda, která Ti vykroutí hlavu z krku. Fyzická podoba téhle šílenosti je podle informací také v řešení. Tenhle materiál kope jak blázen a jediné co s tím můžeš udělat, je to prostě přijmout.

Rolling With Dank servírují něco, co je narvané mezi powerviolence a grindcore a doplněné o prazvláštní noise. Vlastně by se dalo říct, že to je hodně neurvalý, primitivní a rozklížený powerviolence, který někdo namixoval se zběsilostí grindcoru a možná i hardcoru. A byla by to asi i pravda, kdyby se ve skladbách neozývaly prapodivné dunivé zvuky, přípomínající prasknutý nebo jen přepálený reprák, které buď dělí skladbu vejpůl nebo jen doplňují její konec. Všechno tady řve přes sebe, neuvěřitelně rychle a splašené se to řítí vpřed a hrne před sebou špínu a bahno. Syrovost a surovost tady jdou ruku v ruce a plivnou do tváře všem, kteří se na ně špatně podívají. Nic složitého, nic převratného, a přesto mě tohle EP dostalo. Je to divný až na půdu, a přitom zvláštně přitažlivý. Takže jestli po prvním poslechu budeš jen nechápavě kroutit hlavou, nediv se. Tohle prostě není tak docela běžná nahrávka. A jestli se odhodláš i k dalším poslechům a i po nich budeš vytřeštěně zírat do prázdna a ptát se, co to jako je, tak to není špatně.

Kromě téhle novinky si můžeš dopřát i starší demo s názvem Incessant Duplicity z roku 2021. Tady čekej ale ještě větší špínu a nesmysl. Totální nesmysl, který zní jako pomatení smyslů všech přítomných. A teď už dost keců a dávej tuhle zrůdnost, která Ti zasadí fakt hodně tvrdý direkt.