Straight edge hardcore bude ještě do třetice, a ačkoliv to může znít i divně, tak opět o něco přitlačíme na pilu a obecně přitvrdíme. Nutno podotknout, že v Texasu se za poslední dobu vyrojilo poměrně dost zajímavých sxe hc subjektů, co Ti solidně nakopou pozadí a umí pěkně zandat. Nejmocnější materiál ale zatím vznikl ke konci listopadu a jmenuje se, už ani ne zcela překvapivě, DEMO ‚2023. Stojí za ním formace z Weatherfordu, co si říká Harcourt a je připravena Tě totálně rozdrtit. Tenhle počin aktuálně najdeš pouze v digitální podobě (nebo o fyzickém nosiči nevím) a poslechnout si ho můžeš na bandcampu. Co do obsahu, tak tady najdeš čtyři zatraceně vyhrocený, ostrý a tvrdý vály, který Ti vyrazí dech a dohromady dají necelých dvanáct minut. Necelých dvanáct minut nesmyslnýho tlaku a brutálního drcení. Tohle je něco, co Tě bez přípravy srazí na kolena a následně Tě nechá poválet v prachu těsně u země. Připrav se, protože tohle střetnutí se na Tobě podepíše.

Harcourt do Tebe nasypou hardcore namixovaný s pořádnou, ale fakt pořádnou dávkou beatdownu. Možná by se dokonce dalo říct, že to je beatdown s trochou toho hardcorového základu. Rozhodně je ale nutný počítat s tím, že tady se půjde až na krev, na úplný hrot. Mnohdy až nesnesitelně těžký a pomalý zvuk, co skoro odkapává po kouscích, ale stejně má drtivou sílu, která Tě rozmačká v náruči destrukce. Tahle texaská formace do toho jde přímo po hlavě a nedá Ti prostor pro vzdor, s tím v tomhle případě vůbec nepočítej. Těžkotonážní mašina mocně funí směrem vpřed a zničí absolutně všechno, co jí bude stát v cestě. Zničí, jakože doslova. Dekonstrukce nemalých rozměrů, po níž nezůstane kromě díry v zemi takřka nic. High kick, spin kick a ostrý lokty jsou tady povinnou výbavou, bez níž můžeš zapomenout na přežití. Mysli na Sunami, ale trochu víc to roztop. V podstatě beatdownová klasika, co přináší strhující stopky, i pekelně ostrý projev, kdy už po několika vteřinách vydupeš v naprostém transu díru do podlahy. A jestli při jednom ze spin kicků zvládneš prokopnout stěnu, nediv se tomu, nemělo by Tě něco takového překvapit. Harcourt ví, jak moc mají nabito a představí Ti to v plné parádě.

Demo ‚2023 je nádherná šílenost, co pracuje se silou obřích a nevídaných rozměrů. Musím přiznat, že k „wow efektu“ tady vážně nebylo daleko a hned s prvním poslechem jsem měl oči navrch hlavy. K tomu bušící srdce a husí kůži po celém těle. Harcourt přináší materiál, který si za rámeček nedáš, ale taky si ho velice rychle oblíbíš. Masakr, co bude potřeba rozdýchat. Jakýkoliv zásah tady znamená nebezpečí a bude lepší se takovému scénáři vyhnout. Bušící kovadlina, co nemilosrdně zlikviduje cokoliv, co se náhodou objeví v jejím dosahu. Když už si myslíš, že víc pomalu a hrubě to tady už nejde, tak přijde další stopka a Harcourt Tě okamžitě vyvedou z omylu a zatáhnou Tě na hranu snesitelnosti. Brutalita a bestialita dostává jiný rozměr a svět se v záhybech drolí. Slyšel jsem tenhle debut už mnohokrát a stejně se vždycky na určitých místech dostaví mrazení. Pokud je tvrdost něco, co Tě přitahuje, tak tady budeš ve svém živlu. Připrav se ultimátní tlak a neskutečný odpor, připrav se na sílu, co nemá hranice. Prostě se připrav, bude to pro Tebe lepší…