No a u šíleností ještě chvilku zůstaneme, i když to v tomhle případě bude poněkud jiné, poněkud odlišné. Vlastně jsem i chvíli váhal, jestli to náhodou není vtip, když jsem tenhle materiál objevil. Ukázalo se ale, že není. A stejně tak se ukázalo, že to je neskutečná jízda, která ráda točí ve vysokých obrátkách. Bez pardonu, bez brzdy, bez nesmyslů okolo. Tak si to ale pojmenujme, aby bylo jasno. Na konci listopadu byla do světa vyslána společná nahrávka dvou divokých formací, která Ti zkroutí ruce za zády. Francouzská fast punková smečka Jodie Faster to totiž dala dohromady s kalifornskou anti-ska crack rocksteady violence formací Corrupt Vision a vznikla nestálá hmota, kterou je třeba mít pod téměř neustálým dozorem. Dopřát si to celé můžeš v digitálu s poslechem na bandcampu, ale i jako sedmipalcový vinyl, který nese podpisy No Time Records, Don’t Trust The Hype Records, Loner Cult a TNS records. Dohromady sedm skladeb, tři na straně Jodie Faster, čtyři pak od Corrupt Vision, natěsnaných do necelých pěti minut. Solidní nakládačka, která Tě rychlostí blesku srazí na zem a nenechá vstát.

Dvě minuty zatraceně rychlýho hardcore punku ze strany francouzského speed komanda, Tempo, co dost možná nebudeš stíhat, smršť, která Ti podkopne nohy a bude se šíleně smát tomu, jak se válíš na zemi a nemůžeš se zorientovat. Ne, tohle není pévéčko, ani klasická fastcorová nakládačka. Tohle je Jodie Faster, ještě rychlejší než rychlá. Asafa Powell (a ne, nedělej, že nevíš, kdo to je) s kolíkem v ruce, který Ti narve mezi půlky, až vystřelíš rychlostí blesku vpřed a zůstane za Tebou jen ohnivá čára. Takže, vyceň zuby a ukaž, jak rychle umíš kmitat, práce nohou je tady nesmírně důležitá. Ale tak jasně, ono není ani moc potřeba oblíbenou Jodie moc představovat. Vystihuje to asi monolog Bleska McQueena, který si odraze zrcadla opakuje svoji mantru „Já jsem rychlost!“.

Čtyři vály pak vysype z rukávu kalifornská mlátička Corrupt Vission. Narvala je tady do dvou a půl minut a jaksi trochu pozapomněla, že by měla hrát nějakou mutaci ska, nebo chceš-li, tak anti ska a crack rock steady. Ve skrze rozkročeno mezi pévéčkem a klapavým rytmem ska a všechno mezi tím. Nech si tedy kecy o tom, jak strašně nemáš rád jamajské pohupování v kolenou, jak nemusíš klapání nebo dechy v kombinaci s punkem či hardcorem. Prostě to zapni a sleduj, co se bude dít. Možná trochu ustup, protože tohle není tak úplně sranda a mohlo by se Ti i něco stát. Dostaneš totiž pořádně drtivou, rychlou a ostrou nálož, která Tě zničí. A marker na X-ko k tomu. Corrupt Vision jsou prostě neřízená a dost těžko uchopitelná střela. Dokud neuslyšíš, tak nepochopíš. No, a v tomhle případě to po boku francouzského urychlovače částic taky vzalx hezky zhurta a přímo. Nářez od podlahy, z něhož se Ti hodně zamotá hlava. Tohle spojení se povedlo.