Ano, na tohle jsem rovněž veleúspěšně zapomněl a vracím se k tomu po více než půl roce. A je to zatraceně dobrý, asi i lepší, než jsem čekal. I když je těžko říct, co jsem čekal, když už je to taková doba. Ale i tohle se děje, že jo. Nicméně, dojdi si pro nůž, ať to můžeš pořádně rozjet, tady totiž platí, že náš klub se rovná naše pravidla a nebude to jinak, i kdyby se kdokoliv postavil třeba na hlavu. A vůbec, žádné dlouhé vybavování, na něco takového není čas. No, a i kdyby byl, tak k tomu stejně nedojde. Rozumíš? Ano je jediná správná odpověď, to je snad jasný. Pokud Ti to jasný není, tak se zkus tvářit, že jo, jinak budeš mít fakt problém. Tahle nahrávka spatřila světlo světa už na začátku dubna, jmenuje se Our Club, Our Rules a stojí za ní rozjetá hardcore punková formace Knife Club u Británie. Desku můžeš najít v digitální podobě, poslech na bandcampu nebude překvapením, ale taky jako vinyl, pod nímž je podepsáno hned několik labelů. Konkrétně se jedná o TNS records (UK), Kink (GER), DIY Kolo (PL), 5FeetUnder (DK), No Time (US), Geenger (CR), Deadlamb (IL) and Aktiver Ausstand in Plastic (GerGERmany). Dostat se k téhle pecce můžeš ale i na kompaktním disku. Obsahem je jedenáct svižných a řízných skladeb, co dají dohromady něco málo před dvaadvacet minut. Nachystej se na hodně povedenou a nezastavitelnou jízdu, která Tě dostane.

Když jsem někdy v březnu slyšel tehdy první ochutnávku, tak jsem jí musel otočit opravdu hodněkrát. Byla v tom neutuchající energie a nebetyčná drzost. A taky v tom byly slyšet některé věci, které mám rád a tady se znovu zhmotnily. Ono, kdo kdo by netušil, odkud tady vítr vane, tak stačí zmínit, že v sestavě Knife Club najdeme členy kapel jako Haest, Nosebleed, Faintest Idea, Casual Nausea, Revenge Of The Psychotronic Man nebo Mousebrass and Matilda’s Scoundrels. Tím je tedy více než jasné, s kým máme tu čest.A například zvuk Revenge Of The Psychotronic Man je tu cítit fakt hodně. Já osobně k tomu přihodím ještě třeba německou partu Peng! Peng! nebo španělské Minority of One a Weak. Takhle nějak by asi mohli znít The Interupters, kdyby hodně zatopili pod kotlem a hráli dobře. Knife Club totiž přináší nadupaný, rychlý a melodický hardcore punk, co Tě chytne za ruku a roztočí Tě dokola, že nebudeš mít pojem o světových stranách. Je to neřízená střela, divoký a splašený kůň, co uhání kupředu a u toho zvládne ještě radostně poskakovat. Je to nálož energie, jiskření a hoření, je to kopanec okovanou botou do zadku. Všechno tohle jsou důvodu, které rozhodnou o tom, že si Our Club, Our Rules zamiluješ a nebudeš chtít přestat poslouchat.

Už od prvních vteřin se cítím, jak kdyby mi bylo znovu osmnáct nebo dvacet. Cítím nutkání skákat, dupat, házet hlavou, prostě být v pohybu. Nedá se s tím dělat, nejde to zastavit. Tahle deska je živelná až na půdu, točí se kroutí, provokuje. Je to divočina a energie tu tryská na do všech směrů a koutů a zdá se být nevyčerpatelná. Our Club, Our Rules nabízí přesně ten stav, kdy se zmítáš v euforii a za nic na světe nechceš, aby to skončilo. Melodické party ve stylu kalifornského punkrocku se střídají s hardcorovou úderností britského střihu. Povětšinou rychlejší skladby mají parádní náboj a ty pomalejší Tě dostanou naprosto stejně. Rozjetý kytary, tepající bicí, dva naštvaný a kousavý vokály a k tomu všemu ještě klávesový syntezátor, který je v mnoha případech třešničkou na dortu. Tohle prostě chceš, ber to jako fakt. Možná něco takového dokonce potřebuješ. Dostat ze sebe všechno špatný a nežádoucí a zaplavit se endorfiny. Najdeš tady hymny na první poslech, který nebudeš moct dostat z hlavy, ale i jemnější záležitosti, co Tě budou bavit. Slovo jemnější ber ale rozhodně s rezervou. Na rovinu říkám, že pecky jako Free Spirits/Bad Attitude nebo úvodní hitovka Repeat, repeat mi budou ještě hodně dlouho rezonovat v mysli. Knife Club prostě v dubnu vypustlix do světa skvělou věc, která Ti dá do těla. Omluvenky se zamítají, za výmluvy je pár facek. Jestli se budeš ploužit, dostaneš ránu přes záda. Our Club, Our Rules, už tomu začínáš aspoň trochu rozumět? Tohle není klub pro slabé povahy, tady se jede hezky zostra. Buď kývni nebo se radši zdekuj. Knife Club si pro Tebe ale nejspíš stejně dojdou. Váhaní se nepřipouští. Prostě se nejlépe připoj a neboj se propadnout bláznovství, nebo se dovádět a neostýchej se rozjet nespoutaný tanec. Všechno tohle je povoleno. Tavení podrážek, plavání na rukou, propocený svršky i spodky. Tak jedem, na plno…