Tak a zase po čase trochu přitvrdíme. A možná to ve výsledku nebude jen trochu, ale hodně. Zase tu bude pořádná hromada energie v pěkně ostrém hávu, co Ti nedaruje vůbec nic. Hrubá hardcorová pěst přímo mezi oči, která se napravo, ani nalevo zrovna dvakrát nerozhlíží. Jede si svoje a pokud budeš chtít udržet krok, bude to vyžadovat výdrž a sílu. Vzhůru tedy do Austrálie, konkrétně do Melbourne, kde se na začátku prosince zrodila nahrávka s pozitivním názvem Bury Us. Tu si na svoje konto připisuje rozjetá pětice Outright a samotnou věc pak můžeš najít standardně v digitální verzi, poslech stejně standardně můžeš hodit na bandcampu, ale taky jako kazetu, která vznikla v koopeaci Reason and Rage records a Life Lair Regret records. Tři řízné skladby, deset minut a nářez, co si fakt za rámeček nedáš. A k tomu bonusové tracky z přechozí nahrávky s názvem Keep You Warm. Takže si radši dej aspoň krátkou rozcvičku, ať vydržíš tohle nasazení, tempo a tlak.

Outright servírují zatraceně přísný, nabroušený a nasraný moderní heavy hardcore, který je chvilkama cítit třeba i beatdownem nebo metalem, ale to jen jak koření, které tomu dodává ještě větší zážeh a jiskru. Jinak tady ale čekej jasně čitelný a mohutný tah na branku. Tahle partička z Melbourne se do Tebe opře tak silně, že okamžitě hodíš záda, tak s tím pro jistotu počítej. Ostrý a tvrdý kytary tady jdou dohromady se zuřivostí bicích a celý tenhle stroj je poháněn hrubým ženským vokálem, který Ti srozumitelně vysvětlí, jak se věci mají. Nazlobený texty pak už jen podtrhnou celkový dojem tohohle třaskavého materiálu, který se s Tebou nebude vůbec mazlit. Jestli Ti chybí nějaká pořádná hardcorová fošna, jež přímo vybízí k moshi nebo hromadnému stage divingu, tak Outright jsou poměrně jasnou volbou. Přestaň myslet na Scowl nebo Gel a dopřej si robustní hardcorovou pecku z Austrálie, která Tě zvedne ze židle i se židlí, a to pěkně vysoko.

Bury Us mě neskutečně baví svojí zběsilostí a už zmíněnou nasraností. Jsou ti sice jenom tři skladby, ale naloží Ti fakt pořádně. Čekej tady napěchovaný odraz, ale i pasáže, kdy všechno zpomalí a ztěžkne tak moc, až Ti dojde vzduch v plicích. Připrav se na nakopávačky, kdy se pomalejší pasáže zase během několika vteřin neuvěřitelně rozjedou. Je tu ale i místo i na chorály nebo strhující pasáže, kdy Tě zaplaví touha řvát až do oněmění. Takže se dostaneme k tomu, že jedinou slabinou téhle novinky je její délka. Protože budeš chtít rozhodně víc než jen tři tracky, jakkoli jsou našlapaný a plný běsu. Naštěstí ale tuhle touhu a potřebu můžeš celkem snadno a rychle vyplnit předchozí nahrávkou Keep You Warm z loňského července. Zde se Ti dostane deseti válů a dech budeš popadat jen stěží. Outrighet Tě prostě bez keců sestřelí a neuděláš s tím absolutně nic. Tak moc nekoukej a už to pouštěj, protože je to fakt něco.