Sypačky tady na chvilku proložíme něčím lehce jiným, ale ani tak si moc neodpočineš. Dáme si totiž další energickou pecku, která Ti značně rozproudí krev žilách. Trochu toho straight edge hardcoru, aby to hezky šlapalo. Na začátek se hodí říct, že jsem na tuhle věc už netrpělivě čekal. Fakt, že jsem se k poslechu dostal i tady se zpožděním na tom už změní jen máloco. Ostatně tohle je ono, co mi líbí. Když vznikne kapela, dá o sobě vlastně hned vědět, nemá žádnou nahrávku, na kontě jen pár koncertů a Ty čekáš, až přestaví nějaký ucelený materiál, který si budeš moc poslechnout, namísto ústřižků živých setů rozesetých různě po netu. Pak to přijde a může to být buď bomba, zklamání a rozčarování nebo prostě nic moc. Je to vlastně úplně naruby, než když kapela neřekne nic a rovnou přijde s prvním počinem, ale obojí má hodně do sebe. V tomhle případě se to chystalo už nějakou dobu a na rovinu je to bombo. O čem že to je řeč? O debutové desce belgické sxe hardcore party Inclusion (nebo chceš-li, tak xInclusionx. Ta nese název All We Need, vykopnuta byla na začátku listopadu a můžeš ji najít jako digitál, klasicky s poslechem na bandcampu, ale i jako kazetu. Čeká tu na Tebe osm pěkně svižných a energií nadupaných skladeb, které dají dohromady čtrnáct a půl minuty. Tohle je skvělá jízda, co Ti dobije baterky, věř tomu.

 Upřímně mám z téhle nahrávky vážně radost, protože mě tak nějak vrací v čase. Do doby, kdy jsem se seznamoval třeba s 59 Times The Pain, poslouchal Part Time Killer nebo Belvedere. Slyším tady ale třeba i Misconduct, H2O nebo The Traders, Zároveň to ale není jen old-school „vykrádačka“ a má to krásně svěží nádech. Tenhle mix hardcoru a punkrocku mě vždycky bavil a asi už vždycky bavit bude. Momenty, kdy se melodičnost kloubí s tvrdostí, kdy se občas šlápne dost do pedálů a za chvíli se zase zpomalí. Není to tlačené na sílu, všechno plyne tak nějak přirozeně a hlavně, zase tady svoji nezastupitelnou roli hraje energie. Energie, co Tě postaví na nohy, i když už prostě nemůžeš. Dávka motivace, která Tě posune dál. Takový ten pocit, když si nevědomky promneš klouby a pokyvuješ hlavou a je Ti jedno, že na Tebe třeba někdo divně civí. Ten stav, kdy už po prvním poslechu zůstanou v hlavě melodie a kusy textů, který si nutně potřebuješ zopakovat a nejlepší by bylo zařvat je na celé kolo. A jakmile si takovou věc pustíš do uší, tělem projede elektrický proud, naváže se spojení a endorfiny zaplaví vše, co jen můžou. Prostě nefalšovaný hudební přísun té nejvyšší kvality. Úplně z toho sálá odvázaná atmosféra a porce štěstí.

All We Need vlastně přímo dostává svému názvu, když se to tak vezme. Protože všechno, co pro daný moment potřebuješ, je tady. Je v tom neskutečná síla a pozitivní vibrace. Inclusion mi svým zvukem a pojetím hudby navozují chuť začít skákat na místě, dělat kotrmelce a rozhazovat rukama i nohama. A to všechno do doby, než pak člověk vysílením a únavou padne spokojený na zem a bude jen oddychovat a vstřebávat všechny dojmy. Tenhle debut se náramně povedl, o tom není vůbec diskuse, je to naprosto parádní jízda, která Tě vtáhne a Ty nebudeš chtít odejít. Nebudeš k tomu mít jediný důvod, jelikož všechno tu dává smysl. Dalo by se i s klidem říct, že tohle je ten klasický hardcore oblečený do moderního hávu a asi by to i byla pravda, když na to dojde. Ale i něco takového je tu podružné. Hlavní tady je zážitek a to, co Ti album nabídne. A to je něco, co si musí každý zažít sám. Pořádně se nadechnout a ponořit se do hudby, z níž se Ti bude točit hlava a odhodlání spolu s úsměvem hned tak nevyprchá. A tak to prostě je. Stay True!!