U šílených a kosti drtících splitek ještě ale zůstaneme. Toho není nikdy dost a když se to rozjede, těžko se to zastavuje. Tady pro tentokrát trochu zpomalíme, ale na druhou stranu trochu víc přitlačíme a nebude dál opracovávat. Výsledný výtvor je tvrdý a hrubozrnný. Dostaneš takovou ránu, že se Ti buď zcela zatmí před očima nebo uvidíš hvězdičky rotující kolem hlavy jako v animáku. Tenhle materiál se netváří hezky ani mile, tedy hezký, ani milý opravdu není. Možná si zkus představit vzteklýho dřevorubce, co nesnáší vládu, lidi a žije se smečkou psů někde hluboko v lese. Takže asi tušíš, jak se bude tvářit, až Tě spatří. A to je ono, máme, co jsme chtělx. Tohle splitko vzniklo na trase Slovensko – Franci a naloží takovou porci grindcoru, že to sotva uneseš. Sangre De Idiotas to dali dohromady s Civilian Thrower a vzniklo dílo hrozivých rozměrů. Najdeš ho v digitální podobě, poslech klasicky na bandcampu, ale taky jako sedmipalcový vinyl, co vznikl v kooperaci Here and Now records, SSGC records, Psychcontrol records a Nihilocus records. No, a taky tuhle veselici najdeš na kazetě s podpisem Šváb records. Dohromady patnáct skladeb, co dají dohromady něco malinko přes deset minut. Rubanice jak kráva. Vyzveš toho dřevorubce na souboj nebo to radši necháš být?

Sangre De Idiotas je nekompromisní dvojice ze Slovenska, jejíž členy bylo možné potkat v sestavách kapel Idiots Parade a Sangre De Cristo a stále ještě je můžeš potkávat v sestavě ničitelů ušních bubínků Sedem Minút Strachu. Tady předvádí naprostou destrukci, jinak to snad ani nejde říct. Označeno jako Neanderthal Drums & Bass Grindcore Band a něco na tom bude. Nečekej nic jiného než krutou drtičku, která existuje jen proto, aby rozsévala hněv a zlobu. Osm tracků beze jména, necelých pět minut robustního hlukového šílenství a masivní tlak k tomu. Jestli ještě nevíš, jak to zní, když hodíš kamennou drť do štípačky na dřevo, tak to můžeš jít zjistit. A jestli to třeba z nějakého podivného důvodu víš, tak prostě víš, že na tom je něco lákavě neodolatelného. Grindcorová pecka mezi oči, nic přes minutu, jen totální bručivá pumelice, co Ti bude drásat zvukovody. A bude to dělat poctivě a velice nevybíravě. Jiné zacházení než neomalené a hrubé tady nelze čekat. Nech tomu ale volný průběh, jinak to bude ještě horší.

Civilian Thrower jsou taky formace poskládaná ze členů různých jiných formací, které ale všechny moc dobře znáš. Stačí zmínit jména jako Hørdür, Lovgun, RAN, Whoresnation a jsme všichni doma. Prostě sestavička k pohledání. Ani tady nečekej nic jiného než utrpení a bolest. Hodně si to tím usnadníš, protože i Civilian Thrower se s tím nemazlí a zatloukají hřeby rychle a přesně. Grindcore ve své výsostné škaredosti ponechaný v původním stavu, blízko fosilním nálezům. Šrouby v pračce, kovové pláty narvané so skartovačky. Neskutečná věc. Smysl to nejspíš nedává a dávat nebude, ale hlavu Ti to roztřese mocně. Že z toho budeš plivat krev, to nikoho nezajímá. Co má jako bejt. Chceš-li grindcorovou masírku, tak musíš vědět, že se to může trochu vymknout kontrole. A tohle se kontrole vymklo tak moc, že to žádnou kontrolu ani nevidělo. Tohle je jednoduše ukrutná věc, která s Tebou švihne o zeď a pak si Tě podá, jak si to ani nezvládneš přestavit. Divoké představy stranou, bude to horší, bude to strašný. A není cesty zpět, tak už mlč.

Tohle splitko jede na plný obrátky a dát se s ním do křížku, to chce celkem odvahu. Tady se potkaly dvě těžké váhy a ani jedna nechce ustoupit. Střetem dojde k explozi, která začne dělat díru do zemského povrchu. Tak schválně, jak velký tlak to tady snese.