Tak tohle je teda hodně slušná pecka. Nabušená směs street punku, Oi! a rok’n’rollu té nejvyšší kvality, která Tě zaručeně nenechá v klidu. Z Atlanty se totiž nese mocný zvuk formace Antagonizers ATL. A dorazí brzy až na půdu smíchovské Eternie, kde se tahle parta hodlá v úterý 15.08.2023 zastavit a rozdunět všechno kolem. A jelikož to bude pod taktovou Knockout Booking, tak čekej fakt to nejlepší, co Oi! může nabídnout. Proto si úterek důkladně zapamatuj, protože tohle vypadá na pořádnou jízdu.

Zcela otevřeně musím říct, že Antagonizers ATL jsou jednou z top Oi! punkových věcí, ke kterým jsem se za poslední dobu dostal. Je tam snad všechno, co můžeš čekat a co můžeš chtít. Zatím poslední album s názvem Kings z roku 2021 jsem sjel na první dobrou a otočil ho ve sluchátkách hned několikrát. A je to absolutní paráda. Silné melodie, sing-alongové chorály, občas lehce melancholická nálada, špinavá nálož rock’n’rollu, skvělý chraplák, trochu skáčka a energie, která se do Tebe důrazně opře. A i tady můžeš slyšet XY různých věcí, které jsou tak moc známé, až z toho jde hlava kolem. Výsledek je fantastický a bez jakékoliv lítosti Tě sejme.

Když se ještě zastavím právě u desky Kings, tak musím smeknout, jelikož tady všechno sedí, jedna pecka střídá druhou a některé věci jsou bez debat naprosto jasné hymny, kdy si chceš z plných plic, se zdviženou a zaťatou pěstí zařvat nějaký ten úryvek. Na tomhle materiálu jednoduše nenajdeš slabé místo a dostane se Ti do hlavy tak hluboko, že už tam zůstane. Mám rád ten moment, kdy mě hudba trefí hned z první a nepolevuje v tlaku a nasazení, což je přesně tenhle případ. Není to žádná sypačka, ale na druhou stranu tady nečekej ani nikterak přetažené songy. Tahle formace z Atlanty do toho jde naplno a je to sakra znát. Vezmi jed na to, že Tě dostane. Síla alba Kings, ale celkově hudby Antagonizers ATL, je neuvěřitelná a bude Tě bavit. Během chvilky budeš nezadržitelně podupávat novou a pokud nakonec budeš ve výskoku brousit hlavou o strop, tak to fakt není špatně. A řekl bych, že to kolikrát ani jinak nejde, některé věci jsou totiž naprosto strhující a hypnotizující. Tohle je jednoduše explozivní materiál, který se ale uvolňuje postupně a o to větší zážitek nakonec umí nabídnout. Skoč si ho dopřát nejdřív třeba na bandcamp a pak i na živo do Eternie. Budeš valit oči.

Antagonizers ATL fungují od roku 2011 a za tu dobu stihli vydat celou řadu nahrávek, ať už to jsou EP, singly, splitka nebo dlouhohrající desky. Jejich hudba se objevila také na street punk/Oi! kompilačkách. Tak to prubni a nech se pohltit silou Oi!.

A když už tady padlo, že za koncertem Antagonizers ATL stojí Knockout Booking, tak to rozhodně není jediná akce, která bude pod jejich hlavičkou. Hned v sobotu 19.08.2023 se totiž na Sedmičce zastaví kanadská folk Oi! parta Union Thugs, kterou doplní Áthás Na Saoirse a Oi Oi Piratoi. Tím to ale ani zdaleka nekončí, protože hned v září si Knockout Booking připravili další čtyři koncertní večery. První z nich proběhne 09.09.2023 opět na půdě Eternie, kam dorazí německá Oi! punková lopata s názvem Hydra. O support se postarají Angry Brigade. V pondělí 11.09.2023 se znovu v Eternii představí australská Oi! rock‘n‘rollová formace No Class, spolu s domácí sebrankou Ginnungagap. Pokračovat se pak bude 15.09.2023 na kopci na Strahově, kam dovalí další německá kapela, a to konkrétně The Unmarked, kterým budou sekundovat 29.August. A právě 29. August mají mimochodem venku vinyl, který ne náhodou nese podpis Knockout Records. No a na úplný konec září se pak na Sedmičce chystá parádní nářez, který obstarají singapursko-němečtí SHARP Oi!s The Bois a singapurská formace Class Sinners.

https://www.facebook.com/events/804744004619166/

https://www.facebook.com/events/856404525533756/

https://www.facebook.com/events/2054546171387217/

https://www.facebook.com/events/1003612867281558/

https://www.facebook.com/events/6237966806268245/

https://www.facebook.com/events/576927760473742/