S naprostým klidem můžeme pokračovat ve straight edge jízdě, jen tentokrát ještě trochu přitvrdíme. Ve Velké Británii se totiž urodilo, a tak mohlo vzniklo něco, z čeho půjdeš do kolen a mrazení v zádech nepřejde několik následujících dní. Tohle je totiž něco, co utáhne šrouby tak moc, že už nepůjdou povolit. Vegan straight edge formace xApothecaryx vytasila ve druhé polovině července z rukávu eso v podobě nové desky. Ta nese název Purity of Flesh, S​(​p​)​oiled by Greed a najdeš ji aktuálně jak v digitální podobě, kdy si poslech můžeš dopřát na bandcamou, tak i jako kazetu, kterou si na starosti vzalo Final War Records a zatím běží předobjednávky. A na Tebe čeká pět neskutečně nadupaných válů, které dají dohromady necelých patnáct minut a pořádně prověří Tvoje zvukovody. Tohle je totiž totální drtička, která si moc na nic nehraje a brutální silou je připravena Ti dát lekci.

Purity of Flesh, S​(​p​)​oiled by Greed nabízí zběsilou směs, kde se hardcore s metalcorem přetahují o to, kdo bude mít hlavní slovo. A ať už to dopadne nebo dopadlo jakkoliv, tak výsledek je v tomhle případě dechberoucí a odzbrojující. Hardcorový podkres je tady doplněn skřípáním, pískáním a celkem častou rozdrnčeností kytar. Chvilku se jede ve středním tempu, aby následně mohlo přijít úžasně zdrcující, ale zase ne beatdownové, zpomalení, které Tě bez pardonu zadupe do země. Najdou se i chvíle, kdy se to celé blíží skoro k zastavení a čas jako kdyby tady jen nesmyslně pomalu odkapával do bezedné propastí. Tvoje hlava je uvězněna v obrovských kleštích a přichází paralýza, kdy se není možní pohnout. Tlak, který Tě bude slušně drtit.

První dva tracky jdou až na krev a značně Ti budou drásat nervy. Nemilosrdný příval tvrdých riffů, které dřou místy samé dno a rychlost se skutečně blíží nule. K tomu si přidej úderný bicí a pekelně nabroušený, nasraný a rozeznělý vokál, který Tě rozdrásá. Po téhle dvouchodové porci přichází menší odpočinek v podobě celkem klidného intermezza, aby se hned potom mohly rozeznít zbylé dva vály, které mají za úkol dokončit započatou destrukci. Přidává se na tempu, přichází mocnější drive a naprosto bez servítek se tady pálí ostrými. Tohle je totální masakr, který s Tebou zacvičí a rozmačká Tě v dusivém sevření. Naprostá krása, kdy všechno kolem Tebe víří a Ty stojíš tváří v tvář oku bouře. Nemáš ale jakoukoliv možnost se hnout, protože paralýza tady udělala svoje. Cítíš jen nepolevující napětí, které natahuje nervová a svalová zakončení až k prasknutí. Jednoduše máš pocit, že se každou vteřinou rozsypeš na milion drobných kousků, které už nikdy nikdo nedá dohromady. xApothecaryx přichází s naprosto drtivou záležitostí, jejíž sílu snad ani nejde měřit. Baví mě na tom i pulzující temnota, která se dostavuje v nárazech a dodává albu pěkně hutnou atmosféru. A sama atmosféra je absolutně strhující, během pár vteřin Tě spolkne a pak Tě bude nějakou dobu přežvykovat. Občas trochu víc skousne, ale nakonec Tě s jistou nechutí vyplivne a Ty budeš moct spokojeně zpracovávat to celé, co se stalo. Z některých pasáží mrazí tak silně v zádech, až je potřeba se opřít, aby člověk neskončil na zemi. Mám podobné věci strašně rád, miluju ten pocit, kdy mám neodbytnou chuť řvát s kapelou do všech stran a hudba proniká úplně všude, až člověka zcela prostoupí. Mám rád intenzivní napětí, které se tu a tam blíží k šílenství a stejně tak mě dostává nekompromisní a vzteklá řeč celé desky, která jako kdyby chtěla rozetnout svět na dvě poloviny a omlátit je o sebe. Purity of Flesh, S​(​p​)​oiled by Greed tohle všechno, ale ještě mnohem víc, nabízí a Ty tak máš před sebou materiál, se kterým je potřeba manipulovat fakt opatrně, jinak se může změnit ve zkázu rozsévající stroj. Myšlenka je tady jasná a jestli ji nezvládneš vstřebat, přijde hodně tvrdý trest. A věř tomu, že tahle britská parta nic neodpouští. Tohle je vegan straight edge pecka, která přichází vládnout. Tak uvolni cestu a sleduj, co se bude dít…