Tak a pojďme si zase dát nějaký ten straight edge hardcore nášup. I když nejenom ten, když už jsme u toho. Tady to bude střet dvou kontinentů a dvou pojetí tvrdého jádra. O straight edge hardcore partě Time X Heist z Colorada tu už byla řeč, a to konkrétně na konci ledna v souvislosti s jejich listopadovým debutem The Odds Against Tomorrow. Na začátku července je tahle formace zpět a hlásí nový materiál, kterým je splitko s britskou melo hardcorovou čtveřicí Without Love. Novinku můžeš najít jak v digitální podobě s poslechem na bandcampu obou uskupení, tak i jako dvanáctipalcový vinyl, pod kterým je podpis Ugly & Proud Records, Our Pride Records a Best Life Records. Každá z kapel si tu přichystala tři songy, takže na Tebe čeká celkem šest věcí, které dají dohromady necelých dvanáct minut. A samozřejmě naprosto parádní porce melodického hardcoru, která je připravena Tě pořádně rozpálit.

Time X Heist servírují tři nadupaný a svižný vály s celkovou stopáží stlačenou pod šest minut. I když i předchozí materiál byl v dost melodickém duchu, tak nové zářezy přináší melodických pasáží ještě o trochu víc. Alespoň takový z toho mám pocit a musím říct, že mě to neskutečně baví. Stejně jako skutečnost, že i tak to celé šlape v poměrně rychlém tempu. Žádný přehnaně dlouhý a na sílu procítěný skladby, žádný zasekávačky a prodlužovačky. Hezky jasně a stručně. Tvrdý a ostrý je to taky tak akorát a krásně se to doplňuje s už zmíněnou melodičností. Výsledkem je zatraceně svěží a nakopávající mix, který Tě zcela určitě nenechá v klidu. Jen by toho nakonec mohlo být přeci jen trochu víc, protože tyhle tři věci Tě tak akorát navnadí a budeš toužit po dalším soustu. Time X Heist ví, kdy a jak zatlačit a velice rychle tady zjistíš, že tohle je prostě ono. No a bez keců si pak v případě potřeby můžeš dopřát i jejich předchozí počin The Odds Against Tomorrow, který s Tebou práskne o zem.

Britská smečka Without Love Ti předhodí rovněž tři tracky, celkový čas tady bude prakticky stejný, přidá se akorát půl minuta navíc. V tomhle případě budeš mít tu čest s hezky řízným, melodickým, tvrdým a lehce melancholickým počinem, který si bez problému zamiluješ. Ani tady ale nedojde na zdlouhavé a pomalejší pasáže. I Without Love do toho jdou po hlavě a umí to nakopnout, až Tě bude přecházet zrak i sluch. Oproti svým coloradským souputníkům je tahle čtyřka z ostrovů víc uřvaná a ukáže Ti tak, zač je toho loket. Proto se nachystej na poctivou hardcorovou jízdu, která Ti vykouzlí úsměv na tváři. Na straně Without Love se mi hodně zamlouvá tříštivá intenzita, která tomu dodává tu potřebnou jiskru, o niž se asi s největší pravděpodobností spálíš, ale ve skrze Ti to bude úplně fuk. I tady by to sneslo klidně něco navíc, o tom žádná, ale vystačit si budeš muset s tím, co je. Sáhnout tak ještě můžeš po EP z loňského roku, kde najdeš dalších pět kousků, kterými můžeš utišit hlad po ostře melodickém hardcoru. Nebo po melodicky ostrém, to už je asi jedno. Tak jako tak to je prostě krása a bude se Ti to líbit.

Tohle splitko funguje naprosto fantasticky, je to spojení, které se mistrně povedlo a snadno si Tě získá. Dvě rozjetý kapely, každá sice trochu jiná, ale v základu stejná. Každá po svém s vlastní prezentací a vlastním pojetím hardcoru, ale se stejným výsledkem. Jestli hledáš něco s moderním zvukem, co už ale odněkud znáš, tak už dál nemusíš pokračovat. Without Love a Time X Heist Ti nabízí přesně to, po čem Tvoje srdce touží. Neutuchající energie, vášeň a mocný náboj. To jsou hlavní atributy, kterými Tě tyhle dvě formace přesvědčí o tom, že z jejich spárů jen tak neunikneš. A že vlastně ani nebudeš chtít, jelikož se dobrovolně podvolíš a odevzdáš. Tohle splitko je prostě nádhera, nedá se jinak. A i když se budu opakovat, tak jedinou jeho nevýhodou je jeho délka. Něčeho takového bych totiž snesl o hodně víc. Teď už ale dost nářků a dost dalších řečí. Na nic nečekej a pouštěj tenhle nadupaný materiál, budeš jen oněměle zírat, jak skvělý to vlastně je.