A tohle je jako co? Sluchátka málem explodovala, uši krvácí a lehce vyděšený výraz střídá spokojenost. Totální řežba, která Ti do hlavy zatluče rezavé hřeby. A dokonce tu je možná i nedávno zmiňovaný wow efekt. Prostě šílenost. Řeč tady je o nové brutální nahrávce dánské grindcore/death grind formace Genocide Doctrine. Ta nese název Sleepers, vyšla ve druhé polovině dubna a na ploše jedenadvaceti minut Ti nabídne jedenáct tracků. Tenhle přísný materiál je k dispozici v digitální podobě s poslechem třeba na bandcampu, ale taky jako kompaktní disk. A Ty se připrav, protože tohle je po čertech divoká jízda, co si dozajista nebere servítky.

Jestli potřebuješ nebo chceš něco na vyčištění hlavy, něco, co napne Tvoje ušní bubínky na maximum nebo něco, co Ti utrhne uši i s hlavou, tak Genocide Doctrine jsou jasná volba. Absolutní rubanice, která Tě rozseká. Drtička šroubů hozená do drtičky na drtičky šroubů. Hluk, chaos, temnota, jízda až dřeň, a to na tu kostní samozřejmě. Neskutečný nářez, který z Tebe vymlátí naprosto všechno.

Síla téhle desky je masivně intenzivní a rozhodně nic neodpouští. Stačí jediné drobné zaváhání a Genocide Doctrine Tě rozšlapou na prach, který v následující vteřině rozfouká vítr po nejtemnějších spáleništích.  A věř tomu, že vydržet a zvládnout tohle smrtící tempo dá vážně zabrat. Takže, až Tě budou pálit plíce a nebude se dostávat dechu, musíš jedině přidat. Jinak si pro Tebe sáhne temnota a svalí Tě na zem. A rozhodně to nebude něžné zacházení.

Tahle dánská parta přináší poctivou a nefalšovanou smršť, která se po svém řádění ani moc nekouká kolem sebe. Grindcore, death grind nebo třeba i powerviolence v nekompromisní směsi, co Tě rozerve v půli. Hlukový válec, který ničí a pustoší. Hrubě, nevybíravě, rychle a tvrdě. Někde v hloubi za chaosem, kde všechno přestává dávat smysl. Na místě, kam už světlo neproniká a kde ani nepoznáš, co je dole a co nahoře. Po kolena v hustém bahně, co Tě stahuje do svých útrob tím silněji, čím víc se snažíš uniknout. A k tomu nepopsatelné prázdno, které nikde nekončí a nikde snad ani nezačíná. V bodě, kde svět zaniká a znovu se rodí, aby ho mohla spolknout ta nejčernější tma.

Sleepers je opravdu hodně výživná a zuřivá věc, co pročistí Tvoji mysl. Myšlenky během okamžiku létají na všechny strany a do spánků buší kovadliny. A Ty chceš ještě víc. Chceš se dotknout té pulzující a tepající černi, chceš udělat ještě jeden krok do neznáma, chceš překročit mez snesitelnosti. A na tom, že se Ti bude drolit země pod nohama v tu chvíli bude pramálo záležet. Tak se zkus pořádně nadechnout a pusť se toho. Bude to zničující, ale bude se Ti to líbit…