Emíčko namíchaný s punkrockem v té nejvyšší kvalitě. Něco, co prostě a jednoduše chceš. Po kratší odmlce o sobě dává znovu vědět polská formace Lochy i Smoki. Už za necelý týden, tedy konkrétně v pátek 19.05.2023 má totiž světlo světa spatřit nová nahrávka, EP s názvem Powiedz, że wystarczam. A stát by se tak mělo pod křídly Peleton Reocrds. Aktuálně je k poslechu stejnojmenná skladba, kterou najdeš na různých platformách. A je to pořádná pecka, která Tě s přehledem dostane na první dobrou.


Lochy i Smoki znovu servírují hodně energickou a zároveň melancholicky neuchopitelnou směs, která si získá Tvoje srdce. Melodický pasáže se tu střídají s těmi tvrdšími a pořádný ječák je v refrénech vystřídám sametovým hlasem, který Tě pohladí po kůži, i po duši. Dohromady to funguje neuvěřitelně. Má to neskutečně silný náboj, kam se vplétá ona už zmíněná melancholie, a taky silná rozervanost, stejně jako mrazení. V jednu chvíli si chceš vykřičet plíce svými city a za pár chvil toužíš jen po tom někam se svalit a nechat svět co nejdál od sebe. A to všechno do chvíle, kdy nakonec zase se zatnutou pěstí vstaneš a vyjdeš ven ze dveří s prapodivným úšklebkem ve tváři. Je to prostě krása a Lochy i Smoki tak lákají na nový materiál velice přesvědčivě.


Powiedz, że wystarczam je píseň o nejistotě a vypořádání se s pocitem vlastní nízké hodnoty, který si člověk sám vnutil. Jde o motivy vycházející výhradně ze sebeterapeutického přístupu k vlastní hudbě. Musím říct, že jsem tuhle skladbu slyšel už hodněkrát a ještě hodněkrát na ni dojde. Chvílema mi přijde, že Lochy i Smoki malinko zjemnili, ale na druhou stranu to není myšleno jakkoliv negativně. Jiskra tu je parádní a celková atmosféra skladby Tě rozhodně v klidu nenechá. Tohle je jednoduše extraliga, která probudí Tvoje pocity a trochu si s nimi pohraje. Po desce s názvem Mog​ł​em zostać w domu i grać w gry jsem byl, a vlastně pořád jsem, zvědavý na to, jaká bude další tvorba téhle party ze Szczecina. Zároveň jsem ale měl i trochu obavy, aby poslední nahrávka nevystřelila někam hranici očekávání. Po první ochutnávce jsem rád, že i kdyby tomu tak bylo, tak je všechno v pořádku. Powiedz, że wystarczam je fantastická věc, která jen prohloubí už tak netrpělivé čekání na nové EP. Tak se nalaď a nech to celé znít…