Tak tu máme zase jednu pořádnou dávku straight edge hardcoru. Tentokrát z nedalekých Drážďan od dobře známé partičky Remain. Že se bude něco dít, naznačili tihle šílenci už na konci března, kdy vyhodili dvě skladby pod souhrnným názvem Promo 23. Netrvalo to ve skutečnosti ani moc dlouho a na světe je nová nahrávka s názvem End of the World. Aktuálně pouze v digitální formě, a s poslechem už klasicky na bandcampu. A Ty se můžeš těšit na šest energií natřískaných válů, s celkovou stopáží blížící se devíti minutám. Tahle nahrávka z Tebe sedře kůži.

Remain servírují opravdu neskutečně energickou a výbušnou porci hardcoru. Tu a tam si ukradnou i nějakou tu punkovou troufalost, ale hardcorová nálož tu má prostě hlavní slovo. Krátký, rychlý a ostře broušený songy, který Tě zfackují tak mocně, až Tě bude pálit tvář. Všechno hnaný brutálním zápalem kopajícím do všech stran. Jen jedna skladba z nového materiálu se svojí délkou dostane přes dvě minuty, a to ještě ne nijak výrazně. Celkově to ale zatraceně dobře odsejpá a nedostaneš tady prostor ani na větší nádech. Remain jsou jednoduše totálně neřízená střela, která se na své cestě nezastaví před ničím. Dokud sama neskončí, není hotovo, tohle si dobře pamatuj.

Tahle drážďanská parta je opravdu neskutečně rozjetá a na novém materiálu od tohoto příslibu rozhodně nehodlá upouštět. Možná se je ještě zběsilejší, než to bylo. Možná to je ještě přísnější jízda. Určitě je to ale něco, co se Ti dostane pod kůži, něco, co Tě nekompromisně uzemní. A ten, kdo už někdy zažil Remain na živo, tak ví, jak vypadá brutální řežba. Živelnost, energie, energie a ještě jednou energie. Prostě absolutní paráda, která nemá v plánu Tě nechat v klidu. Dokud nebudeš skákat dva metry vysoko a házet rukama i nohama všude kolem sebe, nedá Ti tahle čtveřice pokoj. Půjde po Tobě, a nakonec Tě sundá. Proto si tady dej zahřívací kolečko a pak už s chutí do toho…