Pojďme se ještě na skok vrátit do loňského roku, konkrétně na začátek října. V té době totiž vznikla parádní nahrávka od katalánské powerviolence/fastcore formace Louisxarmstrong. Nese název Planeta Mutant, najdeš ji v digitální podobě, poslech bez překvapení třeba na bandcampu, a také jako kompaktní disk s podpisem Discos Pinya. Na ploše dvanácti minut Ti nabídne celkem osm tracků, které Tě svojí zběsilostí pořádně proplesknou. Tohle je totiž instantní chaos, který nemá začátek a vlastně ani konec.

Louisxarmstrong servírují brutální nálož rychlosti, chaosu a neurvalosti. Tohle je totálně pokroucený powerviolence, zahraný vzhůru nohama a dost možná i pozadu. Vlastně to nejspíš nedává ani moc smysl, chybí řád a všechno se nezadržitelně hrne přes sebe. Pár rychlých, krátkých a pořádně ostrých válů, pak jedna delší záležitost, střih, střídačka, sypačka, po níž následuje naprosto nesmyslný song Planeta Mutant, který mi ale v hlavě utkvěl asi nejvíc a zakončeno opět solidní rubanicí. Nechápeš? Nevadí, prostě to dej celé znovu, třeba i víc nahlas. Tohle je to vážně síla, která Ti rozštípne hlavu v půlce.

Louisxarmstrong jsou mistři chaosu a rozhodně se to nebojí dát najevo. A zároveň jim nedělá problém občas do toho svého chaosu vnést trochu nějakého systému. Ale skutečně jen trošičku, aby nebyla narušena rovnováha vesmíru. A tak nějak je to možná jen proto, že následné zrychlení Tě zase vyvede z míry. Kontrast, co Ti podrazí nohy a podupe záda. S drzostí sobě vlastní.

Část Louise jsme mohli nedávno zahlédnout a zaslechnout v sestavě jiné barcelonské formace, a to konkrétně Addendy, která si v lednu v naší kotlině střihla menší tour. To jen, aby bylo jasné, kam a odkud vedou stopy. Nicméně, pokud by někdo chtěl vidět a slyšet i znetvořeného Louise, který za zvuků skřípání víka rakve dere ven, aby ukázal světu, že to nebude žádná pohodička, tak bude mít tu možnost v létě v rámci Fluffu. A to vlastně zní dost dobře. Tak už to dávej a ať Tě chaos provází…