Když už je tu řeč o těch rubanicích, sypačkách a drtících náložích, tak by bylo dobré zmínit, že na konci prosince vyšlo ultimátní s/t album slovenské grindcorové smečky Jakubysko. Deset nadupaných tracků, stopáž lehce přes šestnáct minut a silné otřesy v blízkém okolí. Tuhle novinku najdeš zatím pouze v digitální podobě a poslechnout, případně zakoupit, si ji můžeš na kapelním bandcampu. Jestli se tenhle materiál dočká i fyzického nosiče, na to bude potřeba si ještě počkat.

Nicméně, na pořádný odpal a kopanec do zad určitě čekat nemusíš. Prostě se pohodlně usaď, zhluboka se nadechni a dej se do toho. Uvidíš, co se stane, co bude následovat. Jestli chceš pořádné sevření temnotou a tlak, který z Tebe vymáčkne všechno živé, tak seš tu správně. Jestli toužíš po totální destrukci a zničující touze, dostane se Ti toho všeho měrou vrchovatou. Pokud potřebuješ masivní průplach zvukovodů a trochu si rozházet myšlenky, Jakubysko na Tebe čeká s otevřenou náručí. Ale nebude to určitě milé a příjemné objetí. Čekej bolest, úzkost a strach. Připrav se na zlobu, která rozmetá okolní svět i s Tebou na kusy.

Tohle je rezavá cirkulárka, která Tě zničí. Ostrý kotouč, co vyřízne celé dveře od Tvého obydlí a nadělá paseku nevídaných rozměrů. Grindcorový brus nadmíru hlasitý, až tuhne krev v žilách. Že tomu nevěříš? Nevadí, přesvědčit se může každý sám. Jak je ctěná libost. Jen se pak nikdo nesmí divit, že něco takového neustojí. Protože až se na Tebe sesype tahle brutální lavina, bude už pozdě se na cokoliv vymlouvat, bude pozdě na všechno.  Ty tohle všechno ale chceš, moc dobře o tom víš a ten lehce ledabylý úšklebek na tváři mluví za vše. A proto už konec řečí a jde se na věc. Až uslyšíš rány a hřmění, prostě jen běž…