Tak a můžeme zase pěkně pokračovat ve straight edge hardcore jízdě. A tentokrát to bude opravdu nevídaná řežba. Z kanadského Winnipegu se totiž na svou zteč vydává zběsilá formace xMeans to an Endx. V polovině ledna představila tahle parta svoji debutovou nahrávku s jasným názvem Winnipeg Straight Edge. K dispozici je aktuálně zatím jen v digitální podobě, ale vezmi jed na to, že Tě sejme nebývalou intenzitou. Pět natřískaných tracků, stopáž necelých jedenáct minut a kolaps vysílením.

Tohle demo mě totálně rozsekalo. Už od prvních tónu je tady jasné, že tohle setkání bude bolet. Celkem dost. Je to hrubý, drzý, neurvalý. Je to neskutečný kopanec, který Ti vyrazí dech. Je z toho cítit nebývalá svěžest, která má ale charakter bouracího kladiva. Těžkotonážní kytary, burácející bicí a zatraceně ostrý ženský vokál, z kterého tuhne krev žilách. Hardcore namíchaný s metalcorem v nelítostné a hodně třaskavé směsi, která při zážehu rozmetá všechno ve svém okolí. A když si k tomu přidáš nějakou tu beatdownovou stopku, tak máš najednou před sebou něco neuvěřitelného. Tenhle počin Ti vymlátí doma všechna okna a za obrovského rámusu zmizí dírou ve zdi.  Nic ho nezastaví, intenzita je tady na úplném maximu. xMeans to an Endx jsou připraveni Tě zničit, absolutně zlikvidovat. A věř tomu, že u toho ani nemrknou. Tenhle úder je tvrdý a přesný, destruktivní, nekompromisní. A Ty víš, že přesně tak to chceš.

Winnipeg Straight Edge je prostě šílenost, nic jiného se nedá říct. Šílenost, která si nebere pražádné servítky a jde si za svým. Je jedno, kdo nebo co bude stát v cestě. Všichni a všechno skončí stejně. Po tomhle setkání Ti bude ještě nějakou dobu pískat v uších a budeš moct počítat modřiny. A budeš to chtít zažít znovu. Všechen ten tlak, který Tě přimáčkne k podlaze a nenechá Tě pořádně nadechnout. Sílu, která Te rozdrtí s lehkostí sobě vlastní. Tak zaujmi pozici a dej se do toho, ono to stejně ani jinak nepůjde. Před tímhle se totiž neschováš…