Tak jo, mám už asi šestý tik v oku, v uších mi píská a začíná se kolem mě motat dost divný pocit. Po tomhle už asi nikdy nebudu normální. Cože, říkal tu někdo slovo normální? Ne, normální to rozhodně není. Ale co to teda vlastně je? Zešílím z toho, schoulený v koutě, až si rozkoušu rty do krve. Všechno to kvílení mi zůstane v hlavě a už se ho nezbavím. Nikdy. Nic nedává smysl, je to chaos, který naplňuje každou část těla a smýká se mnou po podlaze. Extatický tanec, zlomený trup a šílený výraz ve tváři, co značí, že už mě to všechno dostalo. Tahle prapodivná látka, jež začala kolovat v žilách místo ostatních tekutin. A nechce to přestat, já nechci přestat. Točím se rychleji a rychleji, barvy se ztrácí a svět se mění v rozmazanou skvrnu, která se mě chystá pohltit. V hrudi mě pálí každý nádech a nohy mám jako z gumy. Šílenost, nic jiného mě prostě nenapadá.

Tahle divnověc s názvem Ÿperitiff kope na všechny strany. Šílené uskupení s ještě šílenější deskou Life Is Bosch. Ta vyšla v polovině listopadu, najdeš na ní dvanáct tracků narvaných do sedmnácti minut a věř tomu, že Ti udělá do hlavy pořádnou díru. Life Is Bosch je na světě jak v digitální podobě, s poslechem ne překvapivě na bandcampu, tak i jako kazeta, pod kterou se podepsalo Lärmo Records.

Synth punk, no-wave violence, noise punk nebo synth violence nebo všechno dohromady nebo něco úplně jiného. Je to jedno, protože je to nesmlouvavá jízda, neuchopitelná, drzá a hlasitá. Tady platí víc než kde jinde, že dokud neuslyšíš, tak nepochopíš. A možná nepochopíš ani po tom, co uslyšíš. Není to špatně, je to jen jinak, naruby, vzhůru nohama, pozpátku, rychle a ještě rychleji. Pořád to nedává smysl? No a co, tak se s tím smiř, nech to být, nebo to pusť hlasitěji. Přidej se, nebo vypadni. V tom druhém případě ale koukej přidat do kroku. Protože jinak Ti Ÿperitiff podrazí nohy, a ještě se Ti vysměje, že ses radši nepřidal. Tak co, už je jasno, už rozumíš? Jestli pořád ne, tak už jen kývni hlavou a nech se vtáhnout. Je to zážitek, je to něco, co si ještě nezažil. Je to ujetý a bude se Ti to líbit. Je to Ÿperitiff a nebude se s Tebou mazlit, nebude s Tebou diskutovat. Myslíš, že to bude v pohodě? Nebude, ani náhodou. Čeká Tě kolaps, čeká Tě rána na solar. Tak už dělej, nemá cenu se vymlouvat. Prostě začni a hoď sebou.