Na konci září padla na NDSŘ zmínka o chystaném albu Wisconsinské dvojice Livid. V tu dobu byly venku dva vály a vypadalo to na pořádnou sypačku. Album s názvem Compiled Hatred vyšlo o necelý měsíc později, tedy na konci října, a to jako digitál, kazeta a dvanáctipalec, kdy obě dvě fyzické verze si vzalo na starost Twelve Gauge Records. Deset tracků, stopáž lehce přes patnáct minut a absolutní zběsilost v srdci. A já jsem tuhle desku prostě odstrčil trochu stranou, že přijde na řadu za chvilku. Z chvilky se nakonec stala pěkná chvíle. Ale došlo na ni a je to…prostě nářez.

Compiled Hatred je neskutečná záležitost, tvrdá, hlasitá, nekompromisní, rychlá, mocná. Záležitost drtící všechno kolem sebe. Slitování nečekej ani náhodou, tohle je totiž kopanec do zad, a to tak silný, až budeš sbírat zuby po podlaze. Tahle nahrávka se na Tebe vrhne s nebývalou intenzitou a rozcupuje Tě na kousky. Je jedno, jestli budeš klást odpor nebo ne, dostane Tě a pak už jen bude trhat. Compiled Hatred je tady, aby nám všem trochu pročistila zvukovody, a to i za cenu toho, že to prostě bude bolet. Grindcore, powerviolence a hardcore namíchaný do těkavé směsi, která pálí v ruce. Pořádný tlak na začátku, ze kterého mrazí, se během velice krátké chvíle změní v totální zkázu, která za sebou nechává jen spálenou zem. Těžkotonážní hromobití, z něhož se nedostává dechu. Síla, která Tě porazí, zadupe do hlíny a nedovolí Ti vstát. Možná si budeš myslet, že se připraven/-a, ale tahle deska Tě s ledovým klidem a chladným úsměvem vyvede z omylu.

Tím, že se už blíží konec roku, se také objevuje řada žebříčků, shrnutí, pořadí apod. Musím přiznat, že ačkoliv tyhle žebříčky moc v oblibě nemám, vždycky se nakonec nechám zlákat a ze zvědavosti do nějakého nahlédnu. A v jednom takovém se objevila i deska Compiled Hatred od Livid. Tahle rubanice se dostala do výběru top deseti PV a Grindcore desek na Cvlt Nation. Ale i kdyby tam nebyla, sestřelí Tě úplně stejně, na to vezmi jed. Tahle smršť to tady přišla srovnat se zemí a nikdo ji nezastaví. Takže, pokud nechceš být zničen, přidej se k destrukci. Jiná možnost neexistuje.