Atmosféra houstne, tma už je blízko a po nebi se valí hustá mračna. Po zádech přebíhá mráz a prsty neklidně bubnují jeden o druhý. Tuzemská blackened hardcore/violence parta Kronstadt se dere ven a Ty víš, že to bude ale zatraceně dobrý. Před několika dny představila tahle formace svůj nový split sedmipalec s kanadskou crustovou náloží Endform, o chvíli později vykopla ven videoklip, a aktuálně právě s Endform vyráží na cestu Evropou.

Ale všechno hezky popořadě. Splitko s Endform Ti udělá solidní díru do hlavy, tím si můžeš být jistý/-á. Jeden track od každé kapely, Chapter od Endform a Kronstadt/Kursk od Kronstadt, stopáž přes pět minut na vál a všechno hezky hrubě, nahlas a bez jakýchkoliv příkras. Kronstadt jdou opravdu tvrdě vpřed a srážka v tomhle případě bolí opravdu neskutečně. Od začátku do konce na plný výkon, bez slitování a bez zbytečných póz. Všechno pěkně od srdce a se zkřiveným výrazem ve tváři. Endform drtí do plných a s kamennou jistotou balancují nad temnou a bezednou propastí, plnou crustu. Hodně nabroušená záležitost, která láme kost a způsobuje krvácení z uší. A Ty moc dobře víš, že tohle všechno chceš. Že bez toho nemůžeš být. Navíc, jak Kronstadt, tak Endform doplnili svoje singly i videem, takže si můžeš užít i vizuální tvorbu.

No a jak už padlo, tak aktuálně tyhle dva válce vyráží na společné tour, které bude obsahovat celkem pět zastávek. Potupně se představí ve Vídni (06.10.2022), Bratislavě (07.10.2022), Praze (08.10.2022), a o týden později pak tuhle dvojku čeká Berlín (14.10.2022), a Wolimierz (15.10.2022). Takže jestli chceš zažít zběsilou destrukci, tak to všechno zpracuj, poslechni a vyraz na některý z koncertů. Tohle bude fakt něco.