Na konec října se aktuálně chystá vydání split alba dvou skapunkových/skacorových projektů, a to konkrétně Dead Rejects z New Jersey a The Stupid Stupid Henchmen z New Yorku. Album by se mělo jmenovat The Cost Of Living a obsahovat by mělo tři zářezy na každé straně, takže dohromady šest tracků. Spojení to v tomto případě není vůbec překvapivé, jelikož samotná spolupráce mezi těmito dvěma tělesy už nějakou tu dobu probíhá. Jak to celé zní jsme si měli možnost poslechnout například na desce s názvem Grave Mistakes z roku 2017 od Dead Rejects, ve skladě World Suicide.

Pro Dead Rejects bude nová nahrávka následovat po téměř dvouleté pauze od posledního počinu Anti-Social Summer z prosince 2020. The Stupid Stupid Henchmen vykopli zatím poslední materiál v únoru letošního roku, kdy se jednalo o split s Trash Rig. Co můžeš čekat od chystaného splitka, to naznačuje ochutnávka s názvem Wake Up Get Sad od Dead Rejects, která byla přestavena před pár dny. Jestli máš rád/-a údernou rytmiku, pořádně skřípavý hlas a klasický skapunkový zvuk, tak už moc dobře víš, o čem je řeč. Dead Rejects přináší svůj typický zvuk, ironii i depkoidní pohled na svět, zabalený do poněkud zvláštně potemnělého hávu. Musím přiznat, že mě hudba Dead Rejects vždycky bavila. Zamiloval jsem si hned první desku Sleeping Is For Suckers, kterou jsem tehdy před lety objevil a bavila mě i každá další, která vznikla. Textově i hudebně jsem to hltal a nemohl se toho nabažit, bylo v tom tak nějak všechno krásně promíchané, od každého něco, a výsledkem byla vždycky nadupaná směs, kterou jsem mohl poslouchat pořád dokola.

The Stupid Stupid Henchmen si svoji ochutnávku zatím nestřihli, takže si na to, co chystají na splitko, budeme muset nejspíš ještě chvilku počkat. Hudba v podání The Stupid Stupid Henchmen mě nikdy úplně moc nebrala (nebo aspoň ne tolik jako v případě prvně jmenovaného projektu), i když třeba desku Chill Out And Die Later… jsem jednu dobu točil také vlastně neustále. A některé skladby byly a pořád jsou hodně povedené. A povedené bude i společné dílo, které spatří světlo světa za pár týdnů, protože oba dva subjekty moc dobře ví, kam mají mířit, aby přesně zasáhly svůj cíl. Takže si konec října, podle všeho datum 29.10.2022, důkladně označ v kalendáři. A do té doby si klidně můžeš projet všechno, co tyhle dva šílené projekty vyprodukovaly. Jestli Tě to celé pohltí, nediv se, je to opravdu skvělá záležitost.