Na jihu Čech se poslední dobou dějí celkem zajímavé věci a tohle je jedna z nich. V Táboře totiž v průběhu loňského roku vznikla nová hardcorová parta, která je připravena Ti ukázat, jak se to dělá a táhne hc káru vpřed s nemalým úsilím a pořádně vyceněnými zuby. No a ke konci ledna taky vykopla do světa svoji první nahrávku pojmenovanou Brain Freeze. Ta mladá krev se jmenuje Melted Ice a pokud Ti tohle jméno nic moc neříká, bylo by dobré trochu zbystřit. Zpátky ale k debutové nahrávce. Brain Freeze najdeš aktuálně pouze ve formě digitálu a poslech si můžeš dopřát na různých streamovacích platformách. Nachystány jsou pro Tebe tři pěkně řízný a živelný skladby, kde se stopáž přehoupne přes sedm minut. Dostaneš tu solidně naloženo a bude se Ti to převelice líbit.

Ani nevím, kdy jsem jméno Melted Ice slyšel prvně, ale postupem času se tahle čtveřice začala čím dál víc objevovat v mém akčním rádiu. Jelikož se to celé až do ledna obešlo bez nahrávky, byl člověk v trochu v napětí. Ostatně mám tyhle situace rád, ale taky je zároveň nesnáším. Tím myslím, pokud si od kapely nemůžu nic poslechnout, protože nic k poslechu nemá. A živáky z YT úplně nepočítám. Nakonec se v lednu povedl hned dvojitý zásah, kdy jsem poprvé viděl Meltd Ice na živo a druhým zásahem je pak zmíněná nahrávka. Výsledek je parádní a nebude Tě chtít nechat na pokoji. Ono už to padlo v případě Awaken By Moonlight, že objevit kapelu na koncertě je prostě perfektní scénář a jsem rád, že se mi to povedlo podruhé v krátké době. Ta spojitost s pražskou metalcore partou Awaken By Moonlight taky nebude úplně náhodná, protože v polovině ledna se tyhle dvě smečky potkaly na Sedmičce a vážně to stálo za to. Awaken By Moonlight jsem viděl už měsíc předtím a musím znovu říct, že mě jejich podání metalcoru celkem dostalo. U Melted Ice to byla v lednu premiéra a šlo o pěkně nadupanou jízdu. Vlastně jsem si asi i tak nějak přál, aby hardcore v podání čtveřice z Tábora zněl tak, jak ve skutečnosti opravdu zní. Takže, představa se tady s realitou potkala až neskutečně.

Melted Ice servírují energický a krásně tvrdý hardcore, kdy se všechno mísí, prolíná a šlape nezadržitelně vpřed. Moderní zvuk si tu přitakává se skoro klasickou šablonou tvrdého jádra, ale děje se to plynule a dává to smysl. Lehce metalický podkres, do něhož jsou přidané melodické party má ten správný říz a jde ruku v ruce s nabroušeným vokálem, co se Ti snadno dostane pod kůži. Přihoď k tomu ještě občasné chorály, místy mocný tlak, a hlavně nálož energie, co Tě postaví na nohy během pár vteřin. Ono by to bez energie ani nešlo, teda aspoň takhle na mě hardcore působí, ale Melted Ice do toho jdou skutečně po hlavě. Je to svěží, dravý, má to pěkně žhavou jiskru a bez keců to sype. Na Brain Freeze mě strašně baví vyváženost, kdy nejsou songy ani moc krátký a rychlý, ani dlouhý a na sílu tvrdý. Táborská parta se sice nebojí utáhnout šrouby, ale rozhodně to není jen o tom. Má to náboj jako blázen a vtáhne Tě to do drtivého soukolí, kde si s chutí můžeš vystřihnout dvojkročku nebo poctivě zamoshovat. Melted Ice Ti prostě nabídnou poctivou hardcorovou jízdu, co Tě hezky zmáčkne a nenechá na pochybách o účinnosti takového objetí. Víc podobně laděného hardcoru rozhodně nebude na škodu. A teď už nad ničím dalším moc nepřemýšlej a dej si svých sedm minut spokojenosti. Ono s největší pravděpodobností nezůstane u jednoho poslechu, jelikož velice rychle zjistíš, že Brain Freeze je zatraceně dobrá věc, na kterou budeš pravidelně myslet. Tak s chutí do toho, budeš mrkat na drát.