A co takhle nějaká divočina, byla by? Samozřejmě a bez nejmenšího problému. Vypravíme se za ní do Thajska a pojede to hezky svižně v pv a hardcore stylu. Jedna šílenost větší než druhá a druhá zase než ta první. Prostě dvojitá porce rychlosti, nasranosti a zběsilosti v instantním balení, co Ti řádně nafackuje. Na začátku ledna totiž bylo do světa vypuštěno splitko dvou kapel, které se s tím fakt vůbec nemažou. Dohromady to dalx Speech Odd a HighxVoltage a výsledkem je desetiminutová řežba, co jde do plných. Tenhle nadupaný materiál můžeš aktuálně najít v digitální podobě s poslechem na bandcampu obou formací, ale i jako kazetu, a ještě se chystá vinylová verze, jež ponese podpisy Tenzenmen Records a Shitresist Records. Připrav se tady na pořádnou jízdu, která prověří, jak na tom vůbec seš a případně Tě semele.

Speech Odd je powerviolence parta, která mě asi nejvíc za hodně dlouho dobu baví. Hlavně hysterický ženský vokál, z něhož jde místy opravdu hlava kolem. Nová nahrávka tak znamenala jistou dávku nadšení. A to se v celé své kráse úplně nedostavilo. Tím vůbec nechci říkat, že není dobrý, jenom to občas sklouzává mimo ty šíleně znějící polohy, a to je za mě malinko škoda. V tomhle případě platí víc pévéčka, míň hardcoru. Ale možná je to opravdu jen o dojmu a asi i tom že jsem v případě téhle úderky čekal něco víc ujetého. Brutální řev ale zůstal a místy až nesnesitelně řezavé frázování tomu dodává ještě větší jiskru. Základ se točí někde mezi tvrdostí hardcoru a grindcorovou sypačkou, takže nudit se tady určitě nebudeš. Necelých pět minut neurvalosti a drzosti Ti k tomu nedá moc prostor. Takže ano, je to pořád strašně moc dobrý, ale přijde mi, že se z toho v jistých ohledech vytratila ona syrovost. Rozhodně Ti ale Speech Odd i tak nakopou půlky, to vůbec není k diskusi. Jen to možná nebude už tak intenzivní. Síla tady je a stát týhle formaci v cestě není vůbec dobrý nápad, kdyby o tom někdo uvažoval.

HighxVoltage na svojí straně sypou pár vteřin přes pět minut, a to nekompromisní hardcore, co si nebere servítky. Krátký a rychlý skladby jsou tu protkaný tenkým powerviolence vláknem, co tomu ve výsledku dodává brutální říz. Převládá ale tvrdé jádro, a nakonec se to s rubanicí v podání Speech Odd krásně doplňuje. HighxVoltage do toho jdou víc hrubě a s větší razancí, takže to lítá jedna radost. Když k tomu přidáš ještě kopec energie, tak už to začíná být trochu víc třaskavý. Možná dokonce i nebezpečný. Zcela určitě to však stojí za to, protože z toho na sto honů sálá taky svěžest a všechno se na Tebe nezadržitelně valí, že nestihneš udělat vůbec nic. A že skončíš na zemi s hlavou v hlíně, to je taky poměrně jistota.

Tohle splitko se náramně povedlo a obě dvě strany jdou k sobě více než skvěle. Žádný dlouhý rozkoukání, jde se co nejrychleji na věc a pak až dřen. Směsice hardcoru a powerviolence, co trochu podupe duši a bude nejspíš i trhat končetiny. Ještě, než řekneš něco o tom, že to bude na pohodu, naposledy se pořádně zamysli…