Pamatuješ si ještě na ska-punk a skacore? Že tyhle žánry pořád žijí a v některých případech se těší skvělé kondici se můžeš přesvědčit na vlastní oči a uši. Na přelomu května a června totiž dorazí do Prahy dvě momentálně největší jména světové skacorové, potažmo ska-punkové scény. A bude to jízda, která Ti zamotá ruce i nohy.

V neděli 28.05.2023 dorazí z Britských ostrovů staří známí Faintest Idea, kteří už si několikrát podmanili tuzemské publikum a i tentokrát se dějištěm jejich nabité show stane pražský Cross. Před par týdny se vrátili z turné po státech, kde doprovázeli legendární The Slackers. K tomu jsou navíc vybaveni novou desku Road To Sedition, ze který sypou jeden skvělej klip za druhým. Parádní rytmika, klapající kytary, neskutečně nabroušená dechová sekce a vokály ostrý jako břitva. Tohle je evropská ska-punková etraliga, která Tě donutí tancovat až do omdlení nebo naprostého vyčerpání. Supportem v tomhle případě nemůže být snad nikdo jiný než rozjetá tuzemská formace Jet8, která už nějaký ten pátek servíruje výbušný mix ska-punku a skacoru.

O pár dní později, konkrétně ve čtvrtek 01.06.2023 to budou pro změnu skacorový The Shifty Grifts, kteří v rámci společného tour přivezou do Prahy americkou kapelu Public Serpents se Skwertem z legendárních Choking Victim za mikrofonem. I Public Serpents mají venku nové album, které vyšlo pod dobře známým labelem SBÄM Records a nabízí hodně solidní porci obou zde už několikrát zmíněných žánrů. I tady se Ti měrou vrchovatou dostane klasického klapavého rytmu, tvrdých a rozeznělých pasáží s crackrocksteady nádechem, ale taky melodických partů s poctivým chraplákem. Jestli máš rád jména jako Atrocity Solution, No Cops For A Miles, Luvdump nebo No Cash, tak moc dobře víš, o čem je tady řeč. I tenhle apokalyptickej mejdan proběhne na venkovní stage před Crossem.

28.05. Faintest Idea (UK), Support: Jet8

Event: https://www.facebook.com/events/938806963805906

Předprodej: https://goout.net/cs/prague-skacore-week-faintest-idea+jet8+dalsi/sztxfqv/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=lXTEqP9Tymw

01.06. Public Serpents (US), Support: The Shifty Grifts

Event: https://www.facebook.com/events/2524378111047220

Předprodej: https://goout.net/cs/prague-skacore-week-public-serpents+the-shifty-grifts/szaicrv/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=cgqkerThKUE