Je to vlastně jen pár dní, co tady padla zmínka o chystaném splitku dvou straight edge formací, konkrétně tureckých xRisalex a belgických xInvictusx. Tahle řežba je aktuálně k poslechu už celá na bandcampu a běží už také předobjednávky na vinyly, pod kterými je podepsáno Ugly and Proud Records. Vybrat si můžeš ze tří variant nebo si objednat bundle, který všechny tři obsahuje. K dispozici je několik test pressů, oranžové a černé provedení vinylových drážek.

xRisalex tu servírují čtyři skladby se stopáží lehce pod deset minut, xInvictusx sypou pět válů s celkovým časem patnáct a půl minuty. Na jedné straně živelná a hodně těkavá směs hardcoru a metalcoru, která Tě totálně zničí, na straně druhé pak hutný metalový válec s nezměrnou silou. Dohromady totální smršť, před kterou je určitě dobré mít se na pozoru. Jakmile se totiž zakousne, tak jen tak nepustí. Jednoduše řečeno Tě rozerve na kusy.

Abych řekl pravdu, tak mě o něco víc baví strana xRisalex, která je neuvěřitelně zběsilá a nakope Ti půlky opravdu tvrdě a nevybíravě. Je to třaskavý materiál, který se do Tebe opře naplno, a tak hrubě, že to dost možná neustojíš. Naproti tomu xInvictusx představují temnotu a apokalypsu, který sežere všechno živé, co se jí odváží postavit do cesty. Těžkotonážní a robustní materiál, který pomalu ale jistě vyřezává díru do hlavy. Ve výsledku se ale obě dvě party skvěle doplňují a je tedy úplně jedno, co preferuješ. Tak jako tak je to prostě masakr a určitě není radno si s něčím takovým jen tak ledabyle zahrávat. Očekávej prostě přísnou jízdu, která Ti dá jasně najevo, jak se věci mají, a kdo tu teda vládne. Padni na kolena a sleduj, co se bude dít.