Aby tu nebyla řeč jen o novinkách a podobných věcech, tak jsme se tentokrát rozhodli představit jeden z našich zdrojů :-). Už jsme tady zmiňovali kapely Dear Seattle nebo Teen Jesus And The Jean Teasers. Kromě toho, že obě dvě kapely vydaly nedávno nové singly a jsou obě z Austrálie a obě dvě skvěle hrají, tak mají společnou ještě minimálně jednu věc, a tou je label, pod kterým svoje počiny pouští do světa. Tím labelem je Domestic La La, který se zrodil teprve nedávno, ale produkuje hodně fajn věci. Jak už možná napoví název, tak jeho doménou je domácí, v tomto případě australská scéna. A pokud někomu název evokuje ještě něco jiného, tak je také na správné stopě. Vezmeme to ale hezky popořadě.

Už před nějakou dobou vznikla v Austrálii, konkrétně pak v Brisbane, jedna kapela, která se postupem času stala vyhledávaným a značně známým jménem, a to nejen v Austrálii. Tou kapelou je nadupaná grunge/punkrocková smečka Violent Soho, která na své domácí půdě vyprodává haly i stadiony a stále se nezadržitelně valí kupředu. No a Violent Soho vydali v roce 2015 singl s názvem Domestic La La. O nějakou chvíli později pak jméno posloužilo i pro nově vzniklý label, za kterým stojím kytarista Violent Soho, James Tidswell. Ten sám uvedl, že založením labelu se splnil jeho dlouholetý sen. Tidswell se, i přes své působení ve Violent Soho, považuje za velkého hudebního fanouška, což bylo ostatně hnacím motorem k založení vlastního labelu – Domestic La La.

Domestic La La pod sebou nemá obrovský zástup interpretů, jména si, podle Tidswella, pečlivě vybírá a podle toho za nimi pak i stojí. Vlastně, ono by to ani moc jinak nešlo, pokud člověk nechce vlastnit továrnu na hudbu, kde mu bude fuk, co za výsledný produkt vyleze ven. To jen, abychom tady nemlátili prázdnou slámu. Místo toho se pojďme podívat na ta jména, která pod Domestic La La spadají.

Prvními dvěma počiny byly po založení labelu West Thebarton a Dear Seattle. O Dear Seattle tady už byla řeč, jelikož nedávno nahráli novou skladbu s názvem Way Out. Tahle indie rocková/pop punková čtveřice Vás dostane energií, v mnoha ohledech melancholickou náladou, která dost často v jejich skladbách sídlí a celkově příjemným projevem. Dear Seattle je kapela, kterou jakmile si člověk poslechne, zůstane mu v hlavě a za pár dní se k ní vrátí, protože to nejde vydržet a už se od ní neodtrhne. Není to žádná sypačka, ktera by Ti udělala díru do hlavy, není to ani přehnaná snaha o originalitu. Jsou to prostě čtyři kluci, který evidentně hudba baví a dává jim smysl. Kapela, která Ti vždycky zlepší náladu. Takže jestli si chceš vydechnout po náročném dni, nebo se jen uvolnit, tak jsou Dear Seattle tou pravou volbou.

West Thebarton jsou pak garážovka z Adelaide s výrazným ukřičeným vokálem, v některých ohledech možná dost podobná právě Violent Soho. Ani tady nečekej žádnou smršť, i když West Thebarton samozřejmě umí i přitvrdit a vzít to hezky od podlahy. Někdy dlouhá balada, plná rozvleklých kytar, jindy uřvaná a rozjetá skladba, co voní punkrockem, nebo skoro rock’n’rollová vypalovačka, co nadzvedne ze židle. Vždycky ale naplno a bez příkras.

No a tím bychom byli s představením první části týmu Domestic La La u konce. Další dvojici kapel si necháme zase na později. Tak zkus Dear Seattle nebo West Thebarton a uvidíš, jak se to dělá v Austrálii 🙂