Dva dny po sobě pořádně našlapanýho hardcoru, který nejenom že Tě zvedne ze židle, ale zacloumá s Tebou tak moc, že na to hned tak nezapomeneš. Dva dny hardcoru, který si prostě zamiluješ, o tom vůbec nepochybuj. Přesně tohle nás čeká už v neděli 09.07.2023 a následně pak v pondělí 10.07.2023 pod hlavičkou Slave X One DIY Shows. Vezmi si tedy diář, kalendář, poznámkový blok nebo si otevři nějakou chytrou aplikaci s upozorněním a piš si, jak to bude. Bez diskuse. V neděli 09.07.2023 se to celé odehraje na místě s úžasnou atmosférou, v Café na půl cesty na Pankráci. Právě tam totiž dorazí německá hardcore punková formace I Recover, které bude krýt záda plzeňská parta Boost.

Hardcorové Boost asi není potřeba nějak sáhodlouze představovat. Poctivé tvrdé jádro, co smrdí devádesátkovým soundem a hrubou silou Tě srazí k zemi. Tvrdě a nevybíravě do Tebe nasype takovou dávku hardcoru, že se Ti nohy budou klepat ještě celý následující den. Naživo neskutečná síla, která Tě bez nejmenší námahy přišpendlí k zemi. Jestli třeba náhodou ještě neznáš, tak právě nastal ten nejvyšší čas na nápravu. A věř tomu, že budeš s otevřenou pusou zírat, jak moc dobrý a nadupaný to je.

Němečtí I Recover pak dovezou zatraceně výživnou porci hardcoru punku, kde najdeš snad všechno, co najít chceš. Nebo možná i potřebuješ. Fantastická věc s naprosto parádní atmosférou, která Tě pohltí. Není to žádná sypačka, ani nářez, co Ti urve ruce, ale skvělá náladová věc, co nikam nepospíchá a umí to zároveň krásně nakopnout. Není ani moc obtížné se do hudby I Recover zamilovat, protože taková dávka jakési zvláštní melancholie by porazila asi každého. Je to neskutečně procítěný a upřímný a má to navíc famózní tah na branku. Tak to koukej naposlouchat, ať to pak můžeš rozjet v Caféčku, které se zcela nepochybně změní v saunu a atmosféru si budeš moc osahat. Jo, a I Recover mají od března venku novou desku, to jen kdyby bylo nějaké váhaní, kde začít.

Pondělí 10.07.2023 bude následovat zběsilá jízda na Půdě smíchovské Eternie, kde hlavní roli sehraje švédský Göteborg a hlavní město Slovenska. Z drsného severu dorazí dvě hardcorové rakety, konkrétně Sidestep a Outstand, z Bratislavy pak dovalí drtička s názvem Scary Sight. Tady to bude chtít nějaký ten trénink nebo aspoň pořádnou rozcvičku. Nohy budou lítat až ke stropu, budou i dvojkročky a otočky v telefonní budce.

Outstand přivezou brutální hardcore, který rozdrnčí okenní tabulky i na druhé straně Vltavy. A nedaleký železniční most se bude otřásat v základech. Tohle je totiž pořádně ostrý nářez, co tu a tam lehce obrousí hranu beatdownu a sestřelí Tě na první dobrou. Síla a tlak jsou tady v červených číslech a výstraha nebezpečí bude svítit po celou dobu setu. Outstand se s tím vůbec nepářou a jestli se jim postavíš do cesty, bude to hodně bolet. Prostě jízda až na dřeň.

Sidestep servírují nadupaný, energický hardcore s moderním zvukem, co Tě vyklepe z kalhot. Výbušný materiál s intenzitou, která Tě odhodí na druhý konec místnosti. Sidestep rozjedou neskutečnou palbu, která Ti ukáže, že hardcore je v sakra přísné kondici. Tohle je přesně to hácečko, které Tě totálně odrovná, zuřivý a ostrý jak břitva.

A večer doplní bratislavští Scary Sight, kteří Ti předhodí těžkotonážní hardcorový nářez. Čekej tlak, který Tě srazí na kolena, čekej sílu, která s Tebou vytře podlahu. Přísná a rozjetá věc, která vtrhne na Půdu vlastním vchodem a rozdrtí Tě na prach. Tohle bude mocný kopanec do zad, pamatuj na to.

Takže, teď už víš, jak to bude. Ale pro jistotu to ještě stručně a jasně shrneme. Hardcore, neděle, Café na půl cesty. Hardcore, pondělí, Eternia na Smíchově. Hardcore, Slave X One DIY Shows, hardcore a ještě jednou hardcore. Dotazy se nepřipouští, námitky nelze vznést. A teď už to jdi narvat do sluchátek nebo do beden, protože jinak si pro Tebe hardcore přijde a vynese Tě v zubech. A to nechceš!