Novinky dorazily také z Austrálie od punkrockových Violent Soho. A jsou vlastně dvě a zásadní. Začněme tou první a řekněme radostnou. Tahle divoká čtveřice totiž vykopla do světa nový single s názvem Kamikaze. Našlápnutá a pěkně řízná věc, která Tě dostane hned na první dobrou, jako tomu je skoro u většiny skladeb Violent Soho. Nabroušené kytary s basou, podmanivý zpěv a neskutečná nálož energie v klasickém špinavém hávu, to všechno jsou hlavní znaky téhle novinky. Takže jestli chceš nebo potřebuješ kopanec na probrání, který si ale zároveň pohrává s náladou, tak je Kamikaze tou správnou volbou.

Druhá novinka už tak veselá není. Spolu s novou skladbou totiž Violent Soho oznámili také svoji pauzu. Podle vyjádření samotné kapely se nejedná o konec, ale právě o přestávku, k níž se členové rozhodli, aby si každý dopřál trochu prostoru nebo času s rodinou. Po osmnácti letech tak zatím dočasně končí kapitola téhle partičky z Mansfieldu. K tomu bylo oznámeno datum posledního koncertu, který proběhne desátého září a kde se jako hosté představí DZ Deathrays a Loser.

Kdo by nevěděl, tak Violent Soho se dali dohromady v roce 2004, na svém kontě mají nespočet koncertů, nejvíc na domácí půdě, kde se stali hodně zásadním hudebním tělesem a vydali také pět desek, z nichž ta poslední s názvem Everything Is A-OK, vyšla v roce 2020. Vzhledem k tomu, že se Violent Soho v poslední době mimo svoji rodnou Austrálii moc nevydávali, tak jsem je na rozdíl od jiných australských kapel, nezachytil naživo, takže o to víc mě jejich dočasná pauza mrzí. Jestli se jedná skutečně jen o přestávku nebo se už návratu téhle legendární čtyřky nedočkáme, na to si budeme muset počkat. Faktem ale je, že australská scéna přichází o velké jméno. A kompenzace v podobě nové nahrávky tady není moc dostatečná.